Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Straujuma piensaimniekiem sola saglabāt kredītprocentu daļējas dzēšanas programmu un pārskatīt kredītgarantijas uzņēmumiem

Zemkopības ministre Laimdota Straujuma, tiekoties ar Latvijas Piensaimnieku centrālās savienības (LPCS) pārstāvjiem, apliecināja, ka arī 2012. gadā valsts atbalsta programmas par kredītprocentu daļēju dzēšanu paredzētais finansējums tiks saglabāts 2011. gada līmenī, un tas attieksies arī uz piena pārstrādes uzņēmumiem.

Ministrijas pārstāvji informē, ka ministre uzklausījusi piena pārstrādātāju bažas, ka saskaņā ar esošo normatīvu regulējumu piena pārstrādes uzņēmumi var pretendēt uz Lauku attīstības fonda kredītgarantiju tikai 0,7 miljonu latu apmērā. Straujuma norādīja, ka iespēju robežās šo apjomu varētu pārskatīt.

Atbildot uz LPCS rosinājumu samazināt pievienotās vērtības nodokli (PVN) Latvijā ražotiem pirmās nepieciešamības pārtikas produktiem - pienam, svaigai gaļai, augļiem, dārzeņiem un maizei, zemkopības ministre akcentēja, ka patlaban valsts budžeta konsolidācijas dēļ to izdarīt nav iespējams. Tomēr ministrija kopumā šo priekšlikumu atbalstot un tā apspriešanu varētu sākt 2012. gadā.

Tāpat uzņēmēji norādīja, ka nepieciešams samazināt pārmaksātās PVN summas atmaksas laiku. Lai gan likumdošana paredz, ka atmaksa tiek veikta viena mēneša laikā pēc nodokļu deklarācijas iesniegšanas, praksē atmaksas termiņš pārsniedz 60 dienas.

Tāpat uzņēmēji ierosināja transportlīdzekļu ekspluatācijas nodokļa un uzņēmumu vieglo transportlīdzekļu nodokļa atbrīvojumu attiecināt arī uz piena pārstrādes uzņēmumiem.

"Vēl ir jāveic aprēķini par šādu papildus nodokļu atvieglojumu ieviešanas ietekmi uz valsts budžetu. Piena nozare neapšaubāmi ir viena no prioritārajām nozarēm. Katrā ziņā mana prioritāte ir līdzvērtīgi nosacījumi visiem piena ražošanā un pārstrādē iesaistītajiem," sacīja ministre, akcentējot, ka aktuālos nodokļu jautājumus tuvākā mēneša laikā apspriedīs ar Valsts ieņēmumu dienesta vadību un finanšu ministru.

Straujuma LPCS arī informēja, ka 2012.gadā Zemkopības ministrija 600 000 latu apjomā turpinās līdzfinansēt skolas piena programmu, kuras mērķauditorija ir bērnudārzu un 1.-4. klašu audzēkņi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses