Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Tikai piektdaļa Latvijas iedzīvotāju ir apmierināti gan ar darbu, gan tā samaksu

25,2% Latvijas iedzīvotāju piekrīt apgalvojumam, ka viņu darbs ir labs, bet slikti atalgots, bet tajā pat laikā 6,6% respondetu viņu darbs nepatīk, bet ir apmierināti ar atalgojumu, liecina draugiem.lv veiktā patauja.

"No visiem lietotājiem, kuri piedalījās balsojumā, gandrīz 20% izvēlējās atbildi "Patīk un ir labi atalgots". Nemaz nav tik slikti! Katram ir sava izpratne par patīk, nepatīk, labs un slikts. Tas ir viedokļa jautājums, kuru nevar tik viegli izmērīt. Piemēram, man un manam brālim katram ir sava izpratne par "labi atalgots". Kopumā vīrieši ir apmierinātāki ar savu atalgojumu, sievietes mazāk," rezultātus komentē draugiem.lv pētījumu vadītājs Juris Auzāns.

Viņš norāda, ka nav zināms, vai tas ir patiesais stāvoklis Latvijā, vai arī tikai psiholoģiska atšķirība balsojumā starp sievietēm un vīriešiem, taču nevarot noliegt faktu, ka sievietes vairāk meklē darbu jebkurā vecumā un jebkurā reģionā. Piemēram, Latgalē 33,1% sieviešu vecuma grupā 20-24 gadi ir norādījušas atbildi "šobrīd nav, bet meklēju".

Uz jautājumu "Kāds ir Tavs darbs?" atsaucās vairāk kā 119 000 draugiem.lv lietotāju visās vecuma grupās. Rezultāti ir atšķirīgi dzimumu, dažādu vecuma grupu un reģionu starpā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses