Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Uzlabo jahtu ostu infrastruktūru un bērnu burāšanas sporta iespējas

Kopš 2013. gada, kad Rīgas brīvostas pārvalde Ķīpsalā izbūvēja jahtu ostas infrastruktūru, jau 8 gadus Pilsētas jahtkluba paspārnē sekmīgi darbojas arī Bērnu un jauniešu jūrniecības skola, kurā šo gadu laikā izskoloti un apmācīti jau vairāk nekā 400 bērni vecumā no 5-15 gadiem.

"Tā ir unikāla iespēja bērniem un jauniešiem vairākas reizes nedēļā būt svaigā gaisā, sportot, saturīgi un attīstoši pavadīt savu brīvo laiku gan burājot, gan piedaloties sacensībās un regatēs," uzsver trenere Vita Matīse. 

Iespēja pilnveidot burāšanas skolas darbu, kā arī attīstīt paša jahtkluba kopējo piedāvājumu un servisa kvalitāti radās, kopīgi ar Rīgas brīvostas pārvaldi piedaloties Igaunijas - Latvijas Pārrobežu sadarbības programmas 2014.-2020. gadam projektā Uzlabota jahtu ostu infrastruktūra un ostu tīkla attīstība Igaunijā un Latvijā (EST-LAT Harbours). Projekta ietvaros pilnveidota jahtkluba infrastruktūra, aprīkotas jahtu piestātnes, izveidotas darba telpas inventāra glabāšanai un vieta rekreācijai. 

Jaunizveidotā infrastruktūra pavērusi iespējas bērnu un jauniešu skolas darba uzlabošanai, mums ir iespēja uzņemt skolā vairāk mācīties gribētāju, kā arī paildzināt mācību sezonu, jo bez jaunās infrastruktūras apmācība sliktākos laikapstākļos būtu ļoti apgrūtināta”, stāsta sporta trenere. 

Šobrīd Rīgas brīvostas pārvalde iesaistījusies Igaunijas – Latvijas Pārrobežu sadarbības programmas projektā Austrumbaltijas jahtu ostu tīkla pilnveidošana un popularizēšana.  

Tā ietvaros Pilsētas jahtklubu plānots aprīkot ar jahtu pacelšanas liftu, celtni jahtu mastu noņemšanai, kā arī darba galdiem un instrumentiem, tādējādi nodrošinot jahtu remontu veikšanu jahtu ostas teritorijā. Savukārt biedrības Latvian Sailing Team jahtu ostu plānots aprīkot ar papildu pontonu platformām jahtu ostas aizsardzībai no viļņiem un izveidojot papildu aprīkotas jahtu piestātnes ar ūdens un elektrības pieslēgumu.  Visus darbus plānots veikt līdz 2022. gada 31. decembrim. 

“Jahtu ostas visā pasaulē tiek atzītas par atraktīviem un pilsētvidē iederīgiem tūrisma piesaistes un apskates objektiem. Tas ir videi draudzīgs, ekoloģiski tīrs tūrisma un sporta veids, kas ik gadu ienes ieņēmumus arī pilsētas un valsts ekonomikā”, uzsver Rīgas brīvostas valdes priekšsēdētājs Viesturs Zeps. "Mūsu mērķis – nostiprināt Rīgas vārdu Baltijas jūras un Skandināvijas reģiona burātāju kartē, kā arī veidot labus priekšnoteikumus burāšanas sporta attīstībai Rīgā," tā V.Zeps. 

Rīgas brīvostā šobrīd ir 5 labi aprīkotas jahtu ostas abos Daugavas krastos. Rīgas ostā var ienākt jebkura izmēra jahtas bez garuma, augstuma un iegrimes ierobežojumiem. Jahtām un atpūtas peldlīdzekļiem kuģošana ir atļauta visā Rīgas ostas akvatorijā. Rīgas brīvostas pārvaldes mājaslapā apkopota informācija par burāšanas iespējām - https://rop.lv/lv/buratajiem . 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses