Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Ventbunkera akcionāri turpina cīņu par uzņēmuma vadību

Ventbunkera vārdā ar Šveices advokātu Rūdolfu Meroni saistītie Alvis Hāze un Jānis Hāze oficiālajā laikrakstā Latvijas Vēstnesis ievietojuši pilnvaru atsaukšanas publikāciju.

Publikācijā teikts, ka AS Ventbunkers atsauc jebkuras pilnvaras un pilnvarojumu jebkurām personām, kas līdz šī gada 2.janvārim ietverti vai izteikti jebkuros dokumentos vai mutvārdu paziņojumos, vai izteikumos. Īpaši tas attiecoties uz rakstveida pilnvarām, advokātu un advokātu palīgu orderiem un citiem dokumentiem.

Publikācijā arī pieprasīts, lai personas, kuras rīkojas uz līdz 2.janvārim nodibinātā pilnvarojuma pamata, nekavējoties pārtrauktu jebkādu rīcību Ventbunkera vārdā, labā vai interesēs. Šie cilvēki aicināti sazināties ar Ventbunkera valdi.

Ventbunkera pārstāvis Aivars Gobiņš informē, ka saskaņā ar Lursoft datiem "tikai trīs dienas valdes priekšsēdētāja krēslā aizvadījis Dzintars Kašs, bet akciju sabiedrības padomes priekšgalā bija Olafs Berķis". No saviem amatiem valdē esot šķīrušies arī Valērijs Godunovs, Raimonds Grīniņš, Andrejs Piņkovs, bet no amatiem padomē - Jānis Junkers, Gatis Klimass, Aleksejs Ovods un Genādijs Švecovs.

No 2.janvāra padomes priekšsēdētājs ir Meroni, bet viņa vietnieki - Gobiņš un Arita Linde.

Jau iepriekš esot prognozēts, ka kompānijas mazākumakcionāri, kurus pārstāv advokāts Mārtiņš Kvēps, mēģināšot pārņemt kompāniju, tāpēc akcionāru sapulcē, kas notikusi 2011.gada 26.decembrī, esot pieņemti lēmumi, kas fiksēti Uzņēmumu reģistrā.

Kā ziņots, pēc divu gadu cīņām par varu AS Ventbunkers decembra beigās tika reģistrēta jauna valde un padome, no uzņēmuma padomes priekšsēdētāja amata tika atcelts Šveices advokāts Meroni, šonedēļ rakstīja laikraksts Dienas Bizness.

Tika norādīts, ka patlaban ir grūti prognozēt, vai jaunās valdes un padomes sastāva reģistrācija tiks apstrīdēta, tomēr par to jau tiek pausta publiska neapmierinātība.

Ventbunkera padomes priekšsēdētājs bija Olafs Berķis, bez viņa padomē vēl ir Jānis Junkers, Aleksejs Ovods, Genādijs Ševcovs un Gatis Klimass. Savukārt uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Dzintars Kašs, bez viņa valdē darbojās arī Raimonds Grīniņš, Andrejs Piņkovs un Valērijs Godunovs.

Izmaiņas Ventbunkerā varētu būt signāls tam, ka gaidāmi jaunumi arī Ventspils tranzītbiznesa nākamajos posmos - Latvijas Naftas tranzītā (LNT), Ventspils naftā un citos, ja vien oponentu aktīvas pretdarbības rezultātā nesekos kādi liegumi vai kārtējās tiesāšanās.

Iepriekš Ventbunkera pārstāvis Aivars Gobiņš, kurš pārstāv Meroni intereses, izplatījis paziņojumu, ka šā gada 20.decembrī Mārtiņa Kvēpa, kurš pārstāv Oļega Stepanova un Berķa intereses, juristu firma iesniegusi Uzņēmumu reģistrā (UR) "viltotus dokumentus par akcionāru sapulci, kas nekad neesot sasaukta un līdz ar to arī nav notikusi".

Pēc viņa teiktā, šis esot jau piektais mēģinājums, kad Kvēps cenšoties nelegāli pārņemt kontroli pār Ventbunkeru.

Šā gada 27.jūnijā likumīgā Ventbunkera valde sasaukusi akcionāru sapulci, kam bija jānotiek 20.decembrī, un tā arī esot noturēta pēc visiem standartiem, un tajā tikuši pārstāvēti vairāk nekā 70% akcionāru. Rezultāti tikuši iesniegti UR nākamajā dienā. Taču 23.decembrī Kvēps esot noturējis vēl vienu Ventbunkera akcionāru sapulci, ko valde nekad neesot sasaukusi.

Spriežot pēc dalībnieku saraksta, esot skaidrs, "kā labā Kvēps pūlējās noturēt šo viltus sapulci". Advokāts esot pārstāvējis uzņēmumu Topmar Baltic Investments, kas pieder Stepanovam. Savukārt Jānis Berķis pārstāvēja uzņēmumu Kement, kas pieder Olafam Berķim. Vēl divi uzņēmumi - Steropes un Gyges Limites - arī piedalījās šajā sapulcē, lai gan nekad nav bijuši Ventbunkera akcionāri. Tie abi piederot attiecīgi Igoram Skokam un Genādijam Ševcovam.

"Taču visinteresantākais ir tas, ka arī Līga Lemberga, Anrijs Lembergs un Optima Management piedalījās šajā viltotajā akcionāru sapulcē," uzsver Gobiņš. Viņš norāda, ka šie trīs akcionāri darbojas Ventspils mēra Aivara Lemberga interesēs. "Tādējādi top vairāk nekā skaidrs, ka tas ir Lembergs, kurš stāv aiz šī rupjā viltojuma," uzsver Meroni pārstāvis.

Savukārt šā gada 29.decembrī izskanēja informācija, ka Meroni mēģina pārskaitīt 29 miljonus ASV dolāru Ventbunkera meitas uzņēmuma LNT kreditoru līdzekļu personīgajā kontā Lihtenšteinas bankā. Saistībā ar notikušo tikšot iesniegts pieteikums kriminālprocesa sākšanai.

Meroni kādam lielam LNT debitoram, kura vārdu pagaidām neatklāj, šogad novembrī aicinājis veikt maksājumu nevis uz LNT, bet advokāta personisko kontu.

Kā atgādina Dienas Bizness, nesaskaņas Ventbunkera akcionāru grupējumu starpā ik pa laikam uzvirmo ar jaunu sparu. Vairākkārt mainījies gan uzņēmuma valdes, gan padomes sastāvs, kā arī noticis pat bruņots iebrukums Ventbunkera birojā.

Pagājušā gada martā bruņoti Valsts policijas pārstāvji kopā ar trim privātpersonām ielauzās Ventbunkera birojā. Kopā ar policistiem birojā bijušas arī trīs privātpersonas, proti, Alvis Hāze, Jānis Hāze un Mihails Dementjevs. Tad notika sīva cīņa starp tā sauktajiem Ventspils mēra Lemberga oponentiem un savulaik Lembergam lojālo Šveices advokātu Meroni.

Abas puses, kuras pēdējos gados bija sadarbojušās, saķildojās. Meroni uzskatīja, ka valdē jāatrodas viņa ieceltiem pārstāvjiem, savukārt Lemberga oponenti domāja, ka valde ir viņu pārstāvju kontrolē.

Līdz brīdim, kamēr notika bruņota ielaušanās, Ventbunkera birojā atradās uzņēmuma valde, kas pārstāv tā sauktos Lemberga oponentus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses