Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +3 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

Nedēļas laikā otrreizējai pārstrādei nodotas gandrīz 6 tonnas nolietotu auto riepu

Šonedēļ noslēgusies nedēļu ilga nolietoto riepu vākšanas akcija, ar mērķi tās nodot otrreizējai pārstrādei. Laikā no 21.novembra līdz 27.novembrim SIA Zaļā josta sadarbībā ar bīstamo atkritumu apsaimniekošanas uzņēmumu EKO Osta, mājsaimniecības lielveikalu DOMO un autoservisu tīklu Autofavorīts kopā otrreizējai pārstrādei nodevuši turpat 6 tonnas jeb 100 m3 nolietotu riepu.

"Zaļā josta riepu vākšanas akciju rīkoja jau piekto reizi. Ar katru reizi akcijas ietvaros mums ir izdevies savākt un pārstrādei nodot arvien vairāk riepu. Tas parāda, ka cilvēki ieklausās šādās aktivitātēs un arvien biežāk rīkojas atbildīgi par pašu radītajiem atkritumiem, gādājot par to utilizāciju," stāsta Laima Jekšiņa, SIA Zaļā josta mārketinga vadītāja. Pirmās nolietotās riepas rīdzinieki veda nodot pārstrādei jau pirmajā akcijas norises dienā.Visvairāk nolietotu riepu akcijas nedēļas laikā izdevies savākt autoservisu tīklam Autofavorīts, kas šādā riepu vākšanas akcijā iesaistījies pirmo reizi. Autofavorīts servisa centrā Valgales ielā Rīgā nedēļas laikā izdevies savākt aptuveni 45 m3 nolietotu riepu. Vislielākā iedzīvotāju atsaucība bija vērojama pēdējās akcijas dienās, kas sakrita ar brīvdienām.Riepas tika pieņemtas arī trijās EKO Gāze uzpildes stacijās Rīgā un Dreiliņos, kurās nedēļas laikā tika savākts apmēram 30 m3 nolietotu riepu. Savukārt pie mājsaimniecības lielveikala DOMO Mežciemā tika savākti apmēram 15 m3 nolietotu auto riepu. Visas akcijas ietvaros savāktās riepas ir nodotas bīstamo atkritumu savākšanas un pārstrādes uzņēmumam EKO Osta, kas tālāk rūpēsies par savākto riepu sasmalcināšanu un pārstrādi otrreizējās izejvielās.Riepas ir videi kaitīgie atkritumi, kuri dabiskos apstākļos sadalās vairāk nekā 100 gadu laikā. Vienīgā pareizā rīcība ir nolietoto autoriepu nodošana otrreizējai pārstrādei, gādājot par vides saudzēšanu un vērtīgu resursu atgūšanu.Nolietotas riepas pārstrādei iedzīvotāji aicināti nodot arī pēc akcijas noslēguma. Sīkāku informāciju par nolietotu riepu pieņemšanas vietām iespējams atrast vortālā www.atkritumi.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ko atvest ciemkukulī no Umbrijas

Umbrijas auglīgie ozolkoku meži, kristāldzidrie strauti un auglīgā zeme dāvā daudzas delikateses. Tāpēc tikpat daudz gardumu, ko nobaudīt uz vietas, no Umbrijas var atvest arī mājās.

Vides Diena

Vairāk Vides Diena


Tūrisms

Vairāk Tūrisms


Ceļošana

Vairāk Ceļošana


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena