Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ārvalstu medijos rekordliels Rīgai veltītu publikāciju skaits

Šogad Rīgas vārds pasaulē izskan ar vēl nebijušu vērienu - ārvalstu plašsaziņas līdzekļi kopš šāgada sākuma publicējuši vai demonstrējuši vairāk nekā 900 dažādu Latvijas galvaspilsētai veltītu materiālu, liecina Latvijas Institūta (LI) un Tūrisma attīstības valsts aģentūras (TAVA) jaunākie apkopotie dati.

Pētījuma laikā iegūtā informācija liecina, ka teju visas ziņas par Rīgu ārvalstu mediju telpā ir ar pozitīvu skanējumu, cildinot pilsētas seno vēsturi, bagātīgo kultūras dzīvi un lielisko arhitektūru, portālu Diena.lv informēja TAVA pārstāve Lelde Beņķe."Mēs varam būt gandarīti, ka Latvija šogad ir kļuvusi par vienu no iekārotākajiem tūrisma galamērķiem," komentē TAVA vadītājs Armands Slokenbergs.Sadarbojoties TAVA, nodibinājumam Rīgas Tūrisma Attīstības Birojs, Latvijas Institūtam un nodibinājumam Rīga 2014, Latvija un tās galvaspilsēta Rīga ir guvusi plašu publicitāti ārvalstu medijos, tūrisma izstādēs un informatīvos pasākumos tūrisma nozares pārstāvjiem.LI pārstāvis Krišjānis Ozols secina, ka Eiropas kultūras galvaspilsētas tituls Rīgai un Latvijai kopumā ir nodrošinājis līdz šim neredzētu pozitīvās publicitātes pieaugumu. "Salīdzinājumā ar iepriekšējiem gadiem publikāciju skaits ārvalstu medijos par Latvijas kultūru šogad ir pieaudzis gandrīz desmitkārtīgi. Vēl vairāk – arī kopējā Latvijas publicitāte šogad ir strauji kāpusi. Tas nozīmē, ka nereti uz Rīgu atbraukušie žurnālisti ieinteresējas arī par citām tēmām saistībā ar Latviju," prieku pauž Ozols.Viņš pastāstīja, ka mūsu valsts galvaspilsētā šogad jau viesojušies aptuveni 360 ārzemju žurnālisti un reģistrēti vairāk nekā 900 raksti, televīzijas sižeti vai citas publikācijas par Rīgu kā Eiropas kultūras galvaspilsētu."Jāuzsver, ka faktiski visas šīs publikācijas ir pozitīvas, arī Krievijas medijos. Tas ārkārtīgi iedarbīgi atbalsta Latvijas tēlu pašreizējā cīņā par informatīvo telpu saistībā ar pēdējā laika globālajiem notikumiem," gandarīts ir LI pārstāvis.Piemēram, Zviedrijas ceļojumu žurnāls Vagabond ir nodēvējis Rīgu par skaistāko metropoli Baltijas valstīs un ierindojis to starp Eiropas pilsētām, kur pavadīt brīnišķīgu nedēļas nogali. Arī Somijas ceļojumu žurnāls Mondo iesaka mūsu galvaspilsētu kā ideālu brīvdienu galamērķi.ASV bāzētais portāls Travelandleisure Rīgu atzinis par vienu no 28 pasaulē romantiskākajiem vasaras galamērķiem, slavējot pilsētas apburošo arhitektūru, Latvijas dizaineru unikālos darinājumus un izsmalcinātos restorānus.Savukārt portāls Artweekenders izceļ Rīgu ne tikai kā arhitektūras pērli, bet arī pauž sajūsmu par skaistajiem parkiem un plašajām zaļajām zonām, norādot, ka kopumā visa pilsēta ir "neticami tīra un sakopta".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ko nogaršot Pjemontā?

Šis Itālijas ziemeļrietumu nostūris arvien tiek slavināts kā izcils gardēžu galamērķis. Pjemonta ir paradīze labas garšas meklētājiem. Tieši tur, Bra pilsētā, nobāzējusies Slow food mītne un atrod...

Vides Diena

Vairāk Vides Diena


Tūrisms

Vairāk Tūrisms


Ceļošana

Vairāk Ceļošana


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena