Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

TAVA izsludinājusi pieteikšanos Eiropas izcilāko tūristu galamērķu konkursam

Tūrisma attīstības valsts aģentūra (TAVA) izsludinājusi jauno projekta "Eiropas izcilākie tūristu galamērķi 2011 konkursu. Iesniegt projektus līdz 29.aprīlim aicinātas pašvaldības, to struktūrvienības, pašvaldību aģentūras un valsts aģentūras.

Projekta tēma šogad ir Arhitektūras pieminekļu atjaunošana par tūrisma objektiem portālu Diena.lv. informēja šī projekta vadītājs Armands Muižnieks.

Konkursā var pieteikt tūristu galamērķus, kas būtu ilgtspējīgi, inovatīvas un kalpotu par paraugu citiem tūristu galamērķiem. Pieteicējiem jābūt arī pieņemtiem tūrisma plānošanas dokumentiem, kas nosaka tūrisma attīstību reģionālā vai pašvaldību līmenī.

Konkursa uzvarētājs Latvijā iegūs tiesības izmantot EDEN (European Destinations of Excellence) projekta zīmolu vietas atpazīstamības veicināšanai. Projekta ietvaros tūrisma vieta tiks popularizēta Latvijas medijos un informatīvajos materiālos, par tūrisma attīstību un iespējām tajā tiks uzņemta piecu minūšu gara videofilma, kas tiks demonstrēta Latvijā un EDEN projekta noslēguma pasākumā Eiropas Tūrisma Forumā.

Armands Muižnieks aicina tūrisma vietu attīstītājus nepalaistu garām izdevību iegūt lielu, EK apmaksātu reklāmu gan Latvijā, gan visā Eiropā. Vienlaikus konkurss ir pamudinājums pieteicējiem izanalizēt savu tūrisma vietu attīstīšanas politiku un stratēģiju, kā arī sakārtot dokumentāciju.

2007.gadā Latvijā par izcilāko tūristu galamērķi tika atzīta Kuldīga, 2008.gadā - Latgales podnieki, 2009.gadā Tērvetes dabas parks, 2010.gadā kūrortpilsēta Jūrmala.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Vides Diena

Vairāk Vides Diena


Tūrisms

Vairāk Tūrisms


Ceļošana

Vairāk Ceļošana


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena