Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Atbilstīgi prognozēm

Nupat uzskatāmi piepildījās atsevišķu analītiķu jau labu laiku iepriekš izteiktās prognozes, ka gadījumā, ja ASV Demokrātiskās partijas priekšvēlēšanās pārsvaru sāks gūt partijas vadībai netīkamais Bērnijs Sanderss, ir gaidāma šī politiķa publiska ieskaitīšana Krievijas aģentu sarakstā.

Paredzējums īstenojās īsi pirms demokrātu priekšvēlēšanām Nevadas pavalstī, bet Sandersu Krievijas prezidenta Vladimira Putina aģentu sarakstā ieskaitīja viens no demokrātu ruporiem – laikraksts The Washington Post. Atsaucoties uz vārdā neminētiem avotiem izlūkdienestos, protams.

Neilgi iepriekš cits demokrātu rupors, laikraksts The New York Times, tāpat atsaucoties uz vārdā neminētiem avotiem izlūkdienestos, vēstīja, ka Krievija ar Putinu priekšgalā joprojām iejaucoties vēlēšanās esošā prezidenta Donalda Trampa pusē. Savukārt par to, cik Kremļa aģentu ir paspējuši atrast mazāk nozīmīgi izdevumi, vispār nav vērts runāt.

Sevi par demokrātisko sociālistu dēvējošajam Sandersam šīs atklāsmes gan nekādi netraucēja gūt pārliecinošu Demokrātiskās partijas biedru atbalstu Nevadā – viņu atbalstīja 46,6% priekšvēlēšanu dalībnieku. Turklāt, kā tiek uzskatīts, nebūt ne pēdējo lomu šajā gadījumā spēlēja fakts, ka aizvien vairāk amerikāņu pārstāj ticēt apgalvojumiem par Krievijas iejaukšanos ASV vēlēšanās, bet vēl vairāk vēlētāju atklāti netic, ka viņu favorītiem ir kāda saistība ar šo iejaukšanos, ja mēģinājumi ietekmēt vēlēšanas tomēr ir bijuši.

Nebeidzamie mēģinājumi izspēlēt Krievijas kārti sāk novest pie tā, ka šādi centieni ne tikai neiedarbojas uz vēlētājiem, bet gan gluži pretēji – raisa aizvien pieaugošu pārliecību, ka tādas institūcijas kā, piemēram, demokrātu Nacionālā komiteja ar apšaubāmām metodēm cenšas ietekmēt amerikāņu izvēli.

Situācija pakāpeniski sāk līdzināties Trampa impīčmenta rosināšanas mēģinājumam. Nemitīga šā jautājuma piesaukšana apvienojumā ar nespēju publiskot kaut nedaudz pārliecinošus pierādījumus, ka ASV prezidents ir pārkāpis likumus, beidzās ar atbalsta "netaisnīgi apvainotajam" Trampam jūtamu pieaugumu. Tagad šajā lomā jau sāk iejusties Sanderss, un nepavisam nav izslēgta iespēja, ka netaisnīgi apsūdzētā cietēja tēls jūtami palīdzēs viņam iegūt kāroto demokrātu nomināciju.

Kopumā aiz okeāna rit aizraujoša vodeviļa ar nosaukumu – "ASV prezidenta vēlēšanas 2020". Vienīgā problēma, ka minētā izrāde risinās daudzos cēlienos, bet aktieri pat nedomā noiet no skatuves, solot jaunus un negaidītus pavērsienus. Skatuve tikmēr ir pasaules joprojām ietekmīgā valsts, kurā notiekošais ietekmē ja arī vairs ne visus, tad ļoti daudzus globālā ciemata nostūrus.

Top komentāri

Dostojevskis
D
Bieži rodas jautājums - ko iesāktu pasaules politiķi, ja nebūtu Krievijas? Pavisam nonīktu... .
Tavs vārds
T
Nu neļaus demokrātu Nacionālā komiteja kandidēt Sandersam. Līdz pēdējam bīdīs vai nu Blumbergu, vai Baidenu.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē