Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Izbalsotos pie pārmaiņām nepielaist

Visi trīs jaunie vai formāli jaunie politiskie spēki, kuri viennozīmīgi jāuzskata par vēlēšanu uzvarētājiem, – Alda Gobzema un Artusa Kaimiņa KPV LV, Edgara Jaunupa un kompānijas Latvijas attīstībai/Par! un Jāņa Bordāna, Jura Juraša un Jutas Strīķes Jaunā konservatīvā partija (JKP) solīja pārmaiņas, skaidri ļaujot saprast, ka tās iestāsies ne vēlāk kā rīt uz pusdienu laiku.

Tādēļ jaunajai koalīcijai nav nekāda pamata dot handikapu un ļaut dzīvot, uz četriem nākamajiem gadiem pie durvīm piekarot paziņojumu "Pārmaiņas būs rīt (tas ir – nekad)." Tie krietni vairāk nekā 300 tūkstoši vēlētāju, kas provizoriski nobalsojuši par KPV LV, JKP un Attīstībai/Par!, nav pelnījuši muļķošanu un mediju pienākums ir ik rītu sākt ar pārmaiņu temperatūras nomērīšanu.

Galu galā, kā to uz saviem reklāmas plakātiem rakstīja Jaunā Vienotība, "Latvija ir un būs izdevusies valsts", tātad pārmaiņu solītājiem nevajag ne pusgadu, ne gadu, lai valsts kuģi lēnām grieztu pretējā virzienā. Pārmaiņu minimālajai programmai, kas jau tā maksimāli izmainītu valsts nebūšanas,

pietiktu ar godīgiem, nesadārdzinātiem iepirkumiem, nevis vienkārši to uzvarētāju un otkata procenta nomainīšanu, ar savējo nelikšanu silēs, ar valsts kapitālsabiedrību budžetu neizplederēšanu, ar nepārdomātu, haotisku lēmumu neuzdošanu par "labo darbu čempionu" cienīgām reformām, ar politisko lēmumu nepakārtošanu slēptām sponsoru interesēm. Pārmaiņu iesākumam pietiktu. Un šīs ir pārmaiņas, kuru uzsākšanai nekāda rītdiena nav jāgaida.

Līdz ar to līdzšinējās koalīcijas vadošās partijas Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS), pazīstamas arī kā "labo darbu čempiones", pilnīga vai daļēja integrēšana jaunajā valdībā būtu pirmie meli šim apsolīto pārmaiņu kursam, kas ļautu prognozēt, ka nekādu pārmaiņu patiesībā nebūs, būs saimniecisko interešu pārdale un dažādu par oligarhiem vai gluži pretēji – par mākslas un sporta mecenātiem – sauktu ietekmīgu "leļļu meistaru" ietekmes pārsvēršana.

Piedodiet, to par pārmaiņām neiesmērēt ne JKP, ne Attīstībai/Par!, ne KPV LV vēlētājam. Un nav svarīgi, vai ZZS integrēšana jaunajā valdībā izpaustos kā Attīstībai/Par! sponsoru interesēm aizdomīgi labvēlīgo, Māra Kučinska un Danas Reiznieces-Ozolas (lai atceramies tikai divas kaunpilnās epizodes ar slīpu Valsts ieņēmumu dienesta direktora kandidātu bīdīšanu amatā) paņemšana zem šī pārmaiņu spārna vai visas, vēlētāju uzticības krīzes papluinītās ZZS piejaucēšana.

Vēlēšanu rezultāti parāda, ka ievērojama vēlētāju daļa reālo sociālekonomisko situāciju un Kučinska valdības politiskā procesa vešanas stilu kā tādu saredz ļoti drūmās krāsās. Teikt, ka šī ir tikai vēlētāju bezatbildība, kaprīze, nekompetence vai ka viņi ir vērienīgas priekšvēlēšanu manipulācijas upuri, būtu augstprātība, ko es patiesi neizdzirdēju pat no lielāko zaudētāju – ZZS – politiķu mutēm vēlēšanu nakts neoficiālās, tādēļ atklātākās sarunās.

Tādēļ kārē pēc saimnieciski ietekmīgajiem un sponsoriem interesantajiem satiksmes ministra, finanšu ministra un citiem krēsliem nostumt no koalīcijas sarunu galda ambiciozos huligānus KPV LV, trūkstošās balsis aizstājot ar ZZS, nozīmētu liegt iespēju nolaist tvaiku, tā parakstoties uz divtik lielām problēmām pēc četriem gadiem, ja pat ne ārkārtas vēlēšanās.

Top komentāri

mediju pienākums ir ik rītu
m
Dienas pienākums varētu būt mest mēslus ik rītu pret tiem, kas neļāva Augustiņam turpmāk saulītē gozēties.
Krējums Saldais
K
Apsveicu visus ar Simtgades balsojumu. Cik var saprast Veiksmes stāsts veiksmīgi turpināsies un reālais balsojums turpināsies ar kājām, jo tik sašķelta valsts vienkārši nevar pastāvēt - ja ģimenē ir 8 cilvēki, tad iznāk, ka katrs ir balsojis par kaut ko savu un tā vairs Nav ģimene, līdzīgi ar valsti. Tā ka šis Saeimas balsojums ir pirmā nopietnā liberastu uzvara Latvijā - sašķelta ģimene ir arī sašķelta valsts.
vecā sieva
v
Nu bet kā tas Sesks izskatās! Sliktāk kā es.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiskās intrigas

Tikai ar vienas dienas starpniecību varējām vērot divus savstarpēji nesaistītus un reizē saistītus piemērus, kā politiķi ļoti līdzīgas situācijas mēģina izdekorēt sev vēlamā izskatā.

Debates par pragmatismu

Republikāņu kontrolētā ASV Kongresa Pārstāvju palāta pēc gandrīz pusgadu ilgas vilcināšanās acīmredzami iekšpolitisku iemeslu dēļ, saistītu ar gaidāmajām ASV prezidenta un Kongresa vēlēšanām, 20. aprī...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē