Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Jaunievēlētie, atcerieties A/P likteni!

Sestdien notikušo Saeimas vēlēšanu rezultātu pretrunīgumu parādīs jau tuvākais laiks.

No vienas puses, tās ieies vēsturē ar viena no visu laiku bezkaunīgākā politbiznesa projekta A/P sodīšanu par to, ka koruptīvu fonu tā padarīja par politisku lēmumu pieņemamu praksi (kā izrādījās, pieņemamu ne ilgāk kā uz diviem Saeimas sasaukumiem), no otras puses, ievēlot Saeimā vēl kuplākā skaitā nākamos politiskā biznesa projektus, par ko, varam pat nešaubīties, drīz ļaus spriest ministru nominācijas un rosība saimniecisku projektu apgūšanā.

Par spīti tam, ka vēlētāji sestdien ir panākuši, ka Saeimā nomainās divas trešdaļas deputātu, un sodījuši divas valdības partijas tik radikāli, ka tās nebūs pārstāvētas pat Saeimas opozīcijā, automātiska atbilde uz jautājumu, vai nākamajos četros gados mūs gaida kvalitatīvāka, godīgāka un korupcijas aizdomu mazāk apēnota politika, neveidojas dedzīgi apstiprinoša.

Te daudz ko izšķirs vislielāko vēlētāju uzticību ieguvušās politiskās apvienības Jaunā Vienotība ambīcijas kaut ko mainīt un ietekmēt vai iet vieglāko ceļu, saglabājot esošās ministrijas, un risināt iekšpartejiskās problēmas, apmierinot dažādu grupu ambīcijas pēc tiem vai citiem amatiem, ļaujot turpināt iepriekšējās valdības laikā aizsāktās shēmas dažādu ministriju pārraudzītās kapitālsabiedrībās.

Vienlaikus visām partijām derētu uzvaras dividenžu sadales skurbumā paturēt prātā, ar kādu izlēmību, īpaši nedodot laiku darboties ilgāk par pāris Saeimas sasaukumiem, vēlētāji tikko sestdien izšķīra šķietami neiznīdējamā politsaimnieciskā projekta A/P likteni, to gluži vienkārši atstājot aiz 14. Saeimas durvīm. Ar to es gribu teikt, ka tiem, kam politika nav žiglais projekts, acu priekšā ir uzskatāms piemērs, ka katrs tavs lēmums, kas ir savtīgs vai pat tikai tāds izskatās, var tikt sodīts jau pēc četriem gadiem, kas patiesībā ir gaužām mazs laika sprīdis.

Vēl vēlēšanu priekšvakarā socioloģiskās prognozes ļāva cerēt, ka A/P tiks sodīti ar mazu pārstāvniecību un, visticamāk, saraksts piedzīvos dramatiskus svītrojumus, no politikas atstatot lēruma švaki izmeklētu un līdz apsūdzībām tā arī nenovestu korupcijas lietu figuranta Edgara Jaunupa labo roku Juri Pūci, ar mazāku ticību Danielu Pavļutu. Es personiski prognozēju A/P mazskaitlīgu ievēlēšanu ar daudziem caur svītrojumiem kritušajiem un priekšā mēnešiem ilgas debates, vai tas tiešām nozīmē uzticības zudumu par konkrētu kaktu politiku, bet A/P vēlētājs mūs no tā atbrīvoja, izmetot miskastē visu sarakstu. Paldies viņam par to. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē