Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Kaimiņ, noliec mandātu!

Deputāts Artuss Kaimiņš ar savu uzvedību atkal spridzina. Tikai šoreiz tie vairs nav nekādi joki ar slēpto kameru. Viņš pirmais no Saeimas ticis pie kārtīgas devas jaunā koronavīrusa, saslimis, pats kļuvis par vīrusa izplatītāju, nu viņa dēļ parlamenta un valdības darbs ir paralizēts.

Vēl vairāk – epidemiologiem nu jāizmeklē ne tikai katra iebraucēja no vīrusa apdraudētākajām valstīm veselības stāvoklis un kontaktpersonas, bet arī visi Saeimas deputāti, ministri, parlamenta un Ministru kabineta darbinieki un personas, ar ko katrs no tiem kontaktējies. Ja tas skartu tikai deputātu Kaimiņu pašu, tā būtu vien viņa paša kārtējā problēma, bet nu tas skar valsti, tās kapacitāti ierobežot vīrusa izplatību.

Katram tā varēja gadīties? Nez kāpēc kaut kas tāds parasti gadās tieši šim vienam? Dzeršana un kaušanās krogā, plātoties ar savu deputāta statusu, ugunsgrēks dzīvoklī, izstumšana no paša dibinātās partijas, vēl tās formālajam līderim skaitoties, nu vīruss... Tas nav stāsts par veiksmi vai neveiksmi, vien to, ka uzvedība, dzīvesveids rada attiecīgas sekas. Tad nu jautājums – vai tādai personai ir vieta Saeimā?

Kamēr visa valsts darbojas ierobežotu kontaktu apstākļos, izrādās, viens var, piedodiet, bezatbildīgi vazāties apkārt, ar vīrusu "cienājoties". Kur bijis, ar ko ticies, kur vīrusu "pieķēris", nezinot. Un, cik noprotams, arī melojis, noklusējis vai sagrozījis faktus sarunās ar epidemiologiem. Ej nu zīlē, ar ko viņš kontaktējas, skaidrā būdams vai varbūt pat kārtējo reizi dzērumā... 

Ja valstī ir pieņemts lēmums, ka jādara viss, lai ierobežotu vīrusa izplatību, tad tas attiecas arī uz deputātiem. Vienkārši runājot, arī viņiem jāizsargājas no liekiem kontaktiem, nevajag iedomāties, ka deputāta imunitāte attiektos arī uz vīrusa piekļuvi. Ja ir ieviesta atbildība par piesardzības pasākumu ignorēšanu un ja tādi gadījumi atklātos kā cēlonis Kaimiņa sasirgšanai, gribētos, lai konkrētais deputāts par to tiktu arī sodīts. Kaut vai samaksājot izdevumus, kas būs saistīti ar to personu veselības stāvokļa izmeklēšanu, kuras bijušas kontaktā ar viņu. Tas būtu vismaz godīgi gan pret medicīnas darbiniekiem, kas līdz spēku izsīkumam cīnās, lai nobremzētu vīrusa izplatīšanos, gan pret nodokļu maksātājiem, kas visus šos izdevumus sedz.

Un tāpēc vēlreiz – vai personai, kuras dēļ kas tāds notiek, ir vieta Saeimā? Es domāju – nē. Ja šim, piedodiet, tipam būtu vēl kaut mazākā kauna un goda sajūtas kripatiņa, noliktu mandātu. Laikam uz kaut ko tādu politiskajam huligānam dūšas nepietiek. Tad nu neatliek nekas cits, kā prasīt visiem kopā: Kaimiņ, proties, noliec deputāta mandātu! 

Top komentāri

kate
k
meļņik, taisnības dzeguze, kāpēc nepiemini Solvitu, kura atlidoja , izvazājās, kur vien kārojās un cik, un kam atstāja savu ciemakukuli - kroni.Kaimiņu varbūt pirmo aplaimoja... Kāpēc žurnālisti par to klusē. samaksāts vai piedraudēts????????????
Ceļinieks
C
Bravo, Romān! Pietiek mums to kiviču un kaimiņu ākstību!
Māori people
M
Meļņik, raksti! Tev tas labi izdodas!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiskās intrigas

Tikai ar vienas dienas starpniecību varējām vērot divus savstarpēji nesaistītus un reizē saistītus piemērus, kā politiķi ļoti līdzīgas situācijas mēģina izdekorēt sev vēlamā izskatā.

Debates par pragmatismu

Republikāņu kontrolētā ASV Kongresa Pārstāvju palāta pēc gandrīz pusgadu ilgas vilcināšanās acīmredzami iekšpolitisku iemeslu dēļ, saistītu ar gaidāmajām ASV prezidenta un Kongresa vēlēšanām, 20. aprī...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē