Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Madžiņš: Dienas dienaskārtība

Nav Latvijā otra tāda medija, kura vārds būtu locīts tik daudz dažādos kontekstos kā laikraksta Diena vārds. Nav Latvijā otra tāda privāta medija, notikumi kurā bijuši galvenā tēma sabiedriskās televīzijas centrālajā politisko debašu sarunu šovā.

Tādēļ ir tikai loģiski, ka par Dienu viedoklis ir teju katram. Un dažkārt nav pat svarīgi, vai viedoklis ir virspusējs, garāmskrienošs vai no kāda aizgūts, nav pat svarīgi, vai "viedokļa" nesējs avīzi maz rokās turējis pēdējā gada laikā. Rodas sajūta, ka Latvijā viedokļa neesamība nezin kāpēc tiek uzskatīta par netikumu - vai runa būtu par politiskām norisēm, hokeju, Eirovīziju vai to, kā kaimiņam būtu jādzīvo. Taču - šoreiz ne par to.

Viedokļu jūra un vienaldzīgo neesamība spilgti apliecina vien to, ka Diena Latvijā ir viens no centrālajiem medijiem, kas noteica, nosaka un, nav šaubu, arī noteiks sabiedrisko dienaskārtību.

Diena ir strādājusi pēc visaugstākajiem žurnālistikas standartiem un arī strādās. Ja kāds domā citādi, aicinu runāt konkrēti un bez vispārinājumiem.

Diena ciena savu lasītāju un respektē viņa viedokli. Mēs esam atvērti diskusijai un konstruktīvai kritikai. Ja Tev, lasītāj, ir ko teikt, droši raksti, centīšos atbildēt uz katru jautājumu, repliku vai kritiku. Mans epasts ir [email protected].

Diena negrasās runāt absolūtās patiesības un kategorisma tonī, kas ir sērga gan Latvijas politikā, gan diemžēl arī žurnālistikā. Diena ir par viedokļu daudzveidību, taču Dienai bija, ir un būs savs viedoklis un skatījums.

Diena ir par modernu, izglītotu, eiropeisku latvieti, Diena ir par stiprām ģimenēm, bērniem, sociālo atbildību, par līdzsvarotu tautsaimniecību, attīstītiem lauku reģioniem, inovācijām.

Nav noslēpums, ka ikvienam laikrakstam multimedialitātes laikmetā izaicinājumu ir daudz. Mūsdienās laikraksts sen vairs nav vieta, kur cilvēks izlasa ziņas. Par jaunāko konstatējošās kategorijās mēs dienas gaitā uzzinām internetā datoros birojā, planšetēs un telefonos, braucot, piemēram, tramvajā. Dienas avīzes pamatfunkcija šajā laikmetā ir fundamentāli cita - laikrakstam mūsdienās ir jāpiedāvā procesu kopsakarības, cēloņsakarības, skaidrojot, kā lēmumi, procesi vai idejas ietekmēs mūsu dzīvi.

Interneta laikmeta informatīvajā gūzmā dažkārt nākas dzirdēt no konteksta izrautus vispārinājumus par tradicionālo mediju ietekmes zudumu, jo "visu taču var atrast internetā". Maigi sakot, nepiekrītu. Lai cilvēks neapjuktu informatīvo drumstalu un pseidovēstījumu jūklī, tradicionālajiem medijiem šī puzle ir jāsaliek kopā.

Diena droši skatās nākotnē, Dienai ir attīstības plāni, Diena soļos uz priekšu, neraugoties uz to, patīk tas kādam vai nepatīk.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē