Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne
Rīgas plātīzeru ātrrunas penteris nu penterējas masu saziņas līdzekļos

Pēdējais vai kapu zvans

Nost! Pārtraukt! Tūlīt prom!!!

Tie būtu saucieni atkāpties tikko inaugurētajam ASV prezidentam Donaldam Trampam? Nē. Pasaules lielvalsts priekšnieks var uzelpot. Pie mums Latvijā, konkrētāk, Rīgā, ir cits kaitināšanas katalizators.  Medijos sākusies Saskaņas un Gods kalpot Rīgai priekšvēlēšanu lielīšanās.

Formāts nav diez cik veiksmīgs, īsajās sekundēs mēģinot nosaukt visus jaukumus. Sanācis ātrrunas vingrinājums, kurš cienījamāka vecuma auditorijai var aizrībēt garām nesaprasts un nepamanīts. Labāk būtu lēnā, dobjā kapu izvadītāja tonī skaitījuši: turpmāk viss būs par brīvu, turpmāk viss būs par brīvu...

Rīgas plātīzeru ātrrunas penteris nu penterējas masu saziņas līdzekļos. Var pieņemt, ka nekāds "Nost!" vai "Pārtraukt!" nesanāks. No formālā viedokļa viss likumīgi. Jāpiecieš. Un ne tikai. Šī reklāmas brīnuma zvanīšana atgādina citu zvanu. Pēdējo zvanu. Tādā izpratnē, ka ir pēdējais laiks mūsu koalīcijas prātvēderiem pavisam nekavējoši būvēt taktiku Rīgas pašvaldības vēlēšanām.

Stratēģiju būvēt novēloti. Tai bija laiks pagājušā gada septembrī, kad koalīcijas partijas – Vienotība, ZZS un NA –, kā pirms pirmā seksa, bikli čukstējās par kopīga saraksta veidošanu Rīgas domes vēlēšanās. Vēlāk sakasījās un lēma darīt kā parasti – koordinēt un komunicēt. Uz redzēšanos kaut kad maijā (E. Liepiņš)...

Nu pienācis taktikas laiks. Daži cerīgi asni ir. Reku šeku Vienotības Rīgas mēra kandidāts Vilnis Ķirsis viņnedēļ "noblieza" minētajai partijai galīgi neraksturīgus solījumus – uz pusi lētākas sabiedriskā transporta biļetes, veselības karti senioriem, īres dzīvokļus jaunajām ģimenēm utt. Vārdu sakot – pilnīgs p... populisms. Var smīkņāt vai aurot, bet šādu valodu saprot un akceptē ierindas vēlētājs. Tieši to jāsāk zvanīt medijos, tajā skaitā krievvalodīgajos, skaidrot aktīvistiem namu iekšpagalmu sapulcītēs un Rīgas satiksmes impērijā. Īsos, vienkāršos teikumos. Ja nu koalīcijas pozīcijas "koordinējas un komunicējas", tad līdzīgu ēdienkarti piedāvātu arī citi. Protams, daļa no tā nav realizējama. Taču ir pamats diskusijai, ko vēlētājs pārmaiņas pēc varētu arī saprast.

Taču – ko mēs te sasapņojāmies. Vakar nozīmētais zemnieku mēra kandidāts Armands Krauze neko vairāk par neesoša tramvaja dalīšanu vēl nav manifestējis. Arī nabaga Ķirša kungs, jādomā, no lielākiem priekšniekiem jau kaunināts par populisma lēkmi un jau nākamajā stāstā cels priekšā caurspīdīgi analizētu fiskālo telpu selektīvi koruptīvā mērcē ar dzimumu līdztiesības desertu. Elektorāts aizbrauks garām. Biedri Rīgas rātē atviegloti uzelpos. Brrr... mēs, ziniet, jau sabijāmies...

Top komentāri

Akmentiņš
A
Esmu pierīgas iedzīvotājs, strādāju Rīgā. Tātad es par rīgas rāti nebalsošu, bet ja būtu tāda iespēja, to čūsku midzeni vajadzētu izdzenāt, kautko jaunu, loģiskāku ielikt. Tieši pirms 100 gades tas būtu ļoti labi, jo neliekas loģiski izterēt 60 milj. kautkādam pafosam. Un skaidrs tak ka 20 iebāzīs kabatā, ar 20 aizbāzīs mutes, un ar atlikušajiem 20 uztaisīs svētkus - raķetītes no ķīnas, uzskandēs kādu neaizmirstamu dziesmu ko saprast varēs tikai autors utt. Kapēc neviena institūcija netiek galā ar mr.20% ? Visi zin ka zog, arī ka ausainis zog, bet neko nedara. Visi visi ir nopirkti vai sasmērējušies?
Gaišpautis - politologs
G
Rīgu no mēŗja sērgas kas tur ievilkusies var glābt pilsoņu karš krievijā un krievu skolu slēgšana Latvijā
Janka
J
Cik es atceros uz iepriekšējām vēlēšanām, vesela virkne partiju solija bezmaksas sabiedrisko transportu un tad neviens to nesauca par populismu. Tas, ka akut kas ar sabiedrisko ir jādara ir skaidrs, jo tikai lētāks sabiedriskais transports var atvieglot Rīgas sastrēgumus pie šaurajiem pudeļu kakliņiem tb tiltiem.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē