Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Potes kundziņiem

Vakcinēšanās pret Covid-19 pārvaldība Latvijā ir totāli izgāzusies. Pašu vakcīnu vēl nav pietiekamā daudzumā, taču jezga ap to, kā un cik rindās kurš varēs sastāties, sacelta pamatīga. Un turklāt ne jau sabiedrība pie tā vainīga, bet gan šī procesa vadītāji.

Piedodiet, bet kāda velna pēc bija nepieciešama tā plaši izreklamētā reģistrēšanās Manavakcina.lv, ja skaidrs, ka tur pirmie steidz pieteikties tie, kas itin nemaz nav valdības noteiktajās prioritārajās grupās un tātad uz vakcinēšanu var pretendēt kā pēdējie. Ja ir šīs prioritārās grupas, tad arī pieteikšanos vajadzēja rīkot atbilstīgi tām, nevis dalīt veltas cerības pārējiem. Turklāt, neskatoties uz mudinājumiem, šādi pieteikušies vien niecīga daļa potējamo – kā vēsta Veselības ministrija, Manavakcina.lv un pa bezmaksas tālruņa līniju 8989 līdz šim kopā ir pieteikušies aptuveni 90 000 cilvēku. Tātad pārējos tāpat nāksies ģimenes ārstiem apzvanīt.

Un tā plaši izreklamētā politiķu vakcinēšana ir vienkārši pretīga varas izmantošana savā labā, nerēķinoties ar to, ka vēl nav pabeigta mediķu, stacionāros esošo un uzņemamo slimnieku, kā arī sociālās aprūpes centru darbinieku un klientu vakcinēšana.

Par cienījamā vecumā esošajiem eksprezidentiem vēl neko nesaku, bet, ja aizsargpoti bez rindas saņem arī gados jaunie politiķi, tas jau ir kaut kas korupcijai pielīdzināms. Un tad vēl piesedzas ar to ''pārgudro'' frāzi, ka tie esot cilvēki, kuru ''pienākumi saistīti ar nacionālās drošības un valsts pamatfunkciju nepārtrauktības nodrošināšanu''. Tiešām tie lēmumu pieņēmēji visus pārējos par muļķiem uzskata? Kā gan šī valsts varēja pastāvēt visu šo laiku kopš pandēmijas pirmā viļņa, kamēr šie ''nepārtrauktības nodrošinātāji'' bija nesapotēti? Ja esat nepacietīgāki par skolēniem un vairs nevarat komunicēt attālināti, ja atkal raujaties braukāt komandējumos, tad tā arī pasakiet! Tam, lūk, drosmes nav. Tā vietā nu atrasta jauna ''vīģes lapa'' – ziņa, ka arī Raimonds Pauls tikšot vakcinēts. Tiesa, ne pirmajā piegājienā, kā būtu pelnījis, bet gan kaut kad februāra beigās. Tiešām kauna nav tiem, kas ar ko tādu grib notušēt visu līdz šim greizi sastrādāto?!

Nebūšu pārsteigts, ja tā dēvētā VIP vakcinācija no sākotnējās domas iedrošināt tautu, pārvēršoties par pretīgu ''kurš ātrāk tiks pie siles'' masu pasākumu, sabiedrību no vakcinēšanās drīzāk atbaidīs.

Toties skaidrāk redzams, kāpēc vispār bija nepieciešams tāds Vakcinācijas birojs, – lai būtu viens ārpus politiskajām partijām un ierēdņu amatiem esošs ''malējais'', ko vainot pie visām faktiski politiķu (vai pēc viņu norādījumiem) sastrādātajām aplamībām.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mums ir izdevīga vienota un stabila Vienotība

Triecieni, kurus pēdējā laikā saņēmusi vadošā partija Vienotība, diez vai varētu sašūpot arī valdības konstrukciju – koalīcijas partneriem izmantot situāciju neesot intereses. Tas nozīmē, ka op...

Tuvo Austrumu šahs

Iepriekšējās nedēļas beigās pasaules uzmanība bija piesaistīta Irānas "atriebes akcijai" – triecienam pa Izraēlu –, atbildot uz pēdējās iepriekš veikto uzlidojumu Irānas konsulātam ...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē