Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta
Mazbudžeta dzīvokļi un palīdzība Rīgai – lūk, kas mūs glābs no bēdu ielejas

Rīdzinieku draugs Arvils

Aizvadītās nedēļas nogalē medijos daudz runāja ekonomikas ministrs, nu jau arī lēto īres dzīvokļu eksperts Arvils Ašeradens. Mazbudžeta dzīvokļi un palīdzība Rīgai – lūk, kas mūs glābs no bēdu ielejas, kur redz tikai aizejoša labklājības vilciena sarkano atvadu lampiņu.

Ekonomiskās attīstības un sadarbības organizācijas (OECD) nupat publiskotajā pārskatā par Latviju ir dažādu ieteikumu virkne izglītības, veselības aizsardzības, eksporta veicināšanas un citās kategorijās. Tomēr ministra kungs, kur vien tika pie publiskās runāšanas, ņēmās ar "ārkārtīgi interesanto" norādi par galvaspilsētas un robežojošo novadu celšanu kā leiputriskas labklājības panaceju. Gan jau izgaismosies – vai šis nozīmē, ka Latgales attīstības programmas slēdzam un pāradresējam uz Rīgu? Vai Latvijas "policentriskās" attīstības jēdziens, vismaz formāli pieminēts valdības dokumentos, tiek labots uz "centrisku"? Kas te būtu sakāms, piemēram, tādiem Vienotības reģionu pārstāvjiem kā Cēsu novada vadītājs Jānis Rozenbergs vai Rēzeknes novada domes priekšsēdētājs Monvīds Švarcs?

No kaut kāda absolūti ciniska skata punkta Rīgas un reģiona nolikšana valstisko prioritāšu rindas galvas galā ir saprotama. Kur ir, tur jāpumpē iekšā, kur nav – kad pienāks labāki laiki... citiem vārdiem – nekad. Nauda nav nekāda problēma, mēs varam saņemt jebkāda veida finansējumu, vārsmo ekonomikas ministrs intervijā Latvijas TV.

Pilnai laimei vajadzēja raut no kabatas un sviest pa gaisu saņurcītas banknotes.

Mihails Bulgakovs ar Volandu paiet maliņā. Rīga un turīgie satelītnovadi ir īstā vieta, kur koncentrēti novirzīt efektīgu, labi kontrolējamu naudas plūsmu. Ko dalīt pa desmitniekam tālos, mežainos pagastos?! Beigās vēl izlamās. Savukārt te viss rindojas jaukā, loģiskā secībā, sākot no OECD rekomendācijām, kuru izziņas avots, iespējams, dzīvojas pašā Ekonomikas ministrijā. 

Tomēr Ašeradena kunga "interesantais risinājums" ir par augstu tēmēts savā cinismā. Vai neprasmē pateikt, ka šoreiz OECD draugu ieteikumi nebūs pieņemami. Pat Vienotības mājaslapā vēl līdz pirmdienas pēcpusdienai nebija ne zilbes par nu jau partijas priekšsēža Rīgas apzeltīšanas vīzijām.

Nekas nav pilnīgi melns vai balts. Jaunās atklāsmes ir negaidītas un interesi piesaistošas iepretim rātnajiem un iemidzinošajiem pantiņiem iepriekš. Lēto īres dzīvokļu stāsts no pašiem populisma baušļu fundamentiem izrauts. Kazi, varbūt arī vēlētājs padomās... lēti dzīvokļi... naudas ir daudz un visur... Vai retorikā noticis "ārkārtīgi interesants" pavērsiens, vai tikai izmēģinājuma zonde reakcijas vērtēšanai? Uzzināsim pavisam drīz.

Top komentāri

Pekles draugs -
P
Dzintris Kolāts.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē