Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Truksnis: Jūrmala sen nav piedēklis kādam konkrētam pasākumam

Jūrmala ir gana pašpietiekama pilsēta, lai nebūtu piedēklis kādiem konkrētiem pasākumiem, tā par Jaunā viļņa un Comedy Club aiziešanu no Jūrmalas intervijā Dienai izteicies kūrortpilsētas mērs Gatis Truksnis (ZZS).

Fragments no intervijas: 

Cik liels kaitējums no tā, ka virkne Krievijas televīzijas šovu vairs netiks filmēti Jūrmalā?

Jūrmala sen vairs nav piedēklis vienam, diviem vai trim kādiem konkrētiem pasākumiem! Mēs esam pietiekami pašpietiekama pilsēta, kas ir savu inerci uzņēmusi, un mums ir ar ko šos pasākumus aizstāt.

KVN, Comedy Club, Jurmaļina un Jaunais vilnis primāri orientēti uz milzīgo Krievijas televīziju auditoriju, nevis uz zālē esošajiem. Cik es saprotu, šo projektu organizatori nostādīti fakta priekšā, ka, vienkārši sakot, šiem pasākumiem šogad televīziju ētera nebūs. Esmu runājis ar Comedy Club pārstāvjiem, kuri paši brīnās par notiekošo, jo īpaši ņemot vērā, ka šoviem, kas pagājušo un aizpagājušo gadu veidoti Jūrmalā, bija vairāk nekā divreiz lielāki reitingi televīzijās nekā parastajiem, un tas ir ļoti būtiski no reklāmas piesaistes viedokļa. Tāpēc arī, piemēram, gan KVN, gan Jurmaļina, kas pirmie atteicās no pasākuma rīkošanas šogad, tomēr lūdza šos pašus datumus rezervēt uz nākamo gadu, saprotot, ka situācija var mainīties. Tātad neviens no laba prāta no šo pasākumu rīkošanas Jūrmalā neatsakās, visiem gribas šeit būt. Es domāju, ka viena daļa no šiem pasākumiem kaut kādā citā formātā ar citiem nosaukumiem būs skatāmi Jūrmalā arī šogad.

Ko liksiet vietā?

Mēs, protams, nesēžam un negaidām dāvanas no dabas. Dzintaru koncertzāle ļoti aktīvi izstrādā programmu, lai tā būtu interesanta arī bez šiem pasākumiem. Ir runa gan par Metropolitēna operas zvaigznēm, mūsu pašu Antoņenko, kurš varētu uzstāties Jūrmalā, runājam arī ar Maestro, būs gan Galantissimo, gan Ineses Galantes Summertime. Neizpaliks arī krievu mākslinieku koncerti, piemēram, Grigorija Ļepsa, kuram galīgi nav svarīgi, lai klāt ir televīzijas. Programma būs piesātināta un bagātīga, pat neraugoties uz to, ka nebūs virknes pasākumu, kas rīkoti iepriekš.

Bet, es domāju, nekas nav mūžīgs, arī ne pašreizējais politiskais saspīlējums. Nevajag pārāk daudz par šīm lietām panikot. Mūs te, Jūrmalā, pārsteidz tā histērija, kas tiek radīta un valda visādos portālos, sākot ar rakstiem un beidzot ar komentāriem. Neredzam tam pamata. Tiekamies ar vietējiem uzņēmējiem – viesnīcu, sanatoriju pārstāvjiem, izrunājam mārketinga plānus, grafikus, darbības. Viņi nāk ar savām idejām – būs gan skaistumkonkursi, gan citādi pasākumi, uzņēmēji paši gatavi tos finansēt, zināms atbalsts būs arī no domes.

Protams, no Jaunā viļņa bija milzīgs pienesums mūsu reklāmai, pilsētas tēlam – es šajos pasākumos nevienu sliktu vārdu par Jūrmalu neesmu dzirdējis, faktiski katrā raidījumā dzirdējām, ka Jūrmala ir paradīze zemes virsū. Bet tāpēc vien, ka šogad pie mums to nerīko, nekas neapstājas.

Arī ienākumi viesnīcām, restorāniem?

Jā, mūsu uzņēmējiem, protams, būtu bijis vieglāk samaksāt gan nekustamā īpašuma (NĪN) un citus nodokļus, gan algas darbiniekiem. Šie pasākumi, kā Jaunais vilnis, kur liels skaits dalībnieku, nodarbina arī ievērojamu apkalpojošo un pavadošo personālu, kas dzīvo gan Jūrmalā, gan Rīgā. Ir arī cilvēki, kuri tieši uz pasākuma laiku atbrauc uz Jūrmalu, varbūt pat neiet uz koncertiem, bet izmanto to, ka šeit ir, nelatviski sakot, tāda kā tusiņu vieta – tikšanās vieta biznesam. Tiek slēgti darījumi, pirkti un pārdoti īpašumi.

Visu lielo interviju ar Gati Truksni par plašu tēmu loku lasiet otrdienas, 10.februāra, avīzes Diena 4. un 5. lappusē!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē