Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +21 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 31. augusts
Aigars, Vilma

Vārdi. Vārdi. Vārdi

Eiropas Savienības (ES) un nacionālajā līmenī mērķtiecīgi jāstrādā pie labvēlīgu un pievilcīgu dzīves apstākļu nodrošināšanas lauku apvidu iedzīvotājiem, lai nodrošinātu pieejamību nepieciešamajai infrastruktūrai, pakalpojumiem, izglītības iespējām un darba vietām, ES Lauksaimniecības un zivsaimniecības ministru padomes sanāksmē Briselē sacīja zemkopības ministrs Armands Krauze (ZZS), ziņo LETA.

No vienas puses, brīnišķīga doma un svarīgs mērķis, īpaši, ja skatāmies Latvijas kontekstā, kad jau gadiem politiķi vārdos daudz "dara" lauku apvidu iedzīvotāju labklājībai, bet reālā situācija liecina par pavisam citu ainu. Tomēr – nekas nav vienkāršāk, kā uzkāpt tribīnē un skandēt skaistas frāzes par nepieciešamību mērķtiecīgi strādāt, lai padarītu dzīvi labāku – pilsētās, laukos, ģimenēm ar vai bez bērniem, senioriem, strādājošajiem, uzņēmējiem utt. Taču pavisam kas cits ir šīs vārdos izteiktās rūpes un apņēmības realizēt dzīvē. Diemžēl situācija Latvijā kopumā rāda, ka vārdi ļoti, ļoti atpaliek no darbiem.

Un nē, ar šo es nesaku, ka tieši un tikai ministra Krauzes skandētie vārdi ir kārtējā politiķa tukšrunāšanas paraugstunda. Tādu politiķu un ierēdņu, kuri ar darbiem krietni atpaliek no saviem vārdiem, Latvijā ir desmitiem, simtiem, ja ne pat tūkstošiem. 

Tomēr pievēršoties konkrēti ministra teiktajam par nepieciešamību mērķtiecīgi strādāt, lai sasniegtu visus tos labumus, ko viņš pieminējis šī komentāra pirmajā rindkopā lasāmajā LETA ziņas citātā, prātā nāk jautājums – ar ko visi bijušie un esošie politiķi un ierēdņi ir nodarbojušies iepriekšējos vairāk nekā 30 gadus? Kādēļ vispār 2024. gadā tiek akcentēts šāds mērķis – "labvēlīgu un pievilcīgu dzīves apstākļu nodrošināšana lauku apvidu iedzīvotājiem"? Proti, loģiski skanētu, ka mērķis ir labvēlīgu un pievilcīgu dzīves apstākļu mērķtiecīga uzlabošana, nevis nodrošināšana. Tātad sanāk, ka ministrs diezgan tieši atzīst, ka dzīves apstākļi laukos nav ne labvēlīgi, ne pievilcīgi, lai laukos vēlētos un spētu kvalitatīvi un pilnvērtīgi dzīvot ne tikai tie, kuri tur dzimuši un dzīvo joprojām, bet arī tie, kuriem varbūt pavīdējusi doma pārcelties no pilsētas uz laukiem.

Nemēģinu kultivēt "laukos viss ir slikti" ideoloģiju, tomēr fakts ir fakts – lai laukos varētu kvalitatīvi dzīvot, tur jābūt iespējai pelnīt – ar paša biznesu, ar labi atalgotu darbu. Ja laukos nav darba, nav ienākumu un nav arī tur cilvēku. Un diez vai no tribīnes Briselē vai Rīgā izteiktas rūpes kaut ko mainīs. Tam nepieciešams mērķtiecīgs darbs. Situācija laukos pagaidām rāda, ka darbi vārdiem īpaši neseko.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē