Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Dumpis norāda uz Covid-19 ierobežojumu ievērošanas vājo kontroli

Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas infektologs, Latvijas Universitātes profesors Uga Dumpis ir satraukts par to, ka daudzi iedzīvotāji Latvijā neievēro Covid-19 dēļ noteiktos ierobežojumus, taču nekādu sodu par to nesaņem.

Intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam Rīta panorāma viņš stāstīja, ka, piemēram, sabiedriskajā transportā pēdējā laikā pamanījis vairākus cilvēkus bez sejas maskām, kuri nekādu sodu nav saņēmuši.

Vaicāts, vai tādējādi uzskata, ka cilvēkus vajadzētu aktīvāk vai bargāk sodīt par ierobežojumu neievērošanu, Dumpis atbildēja, ka nevar par to spriest, bet skaidri redzams, ka patlaban ierobežojumu neievērošana Latvijā ir liela problēma.

"Mēs skaidri redzam, ka citās valstīs ierobežojumi tiek ievēroti, bet Latvijā ierobežojumi netiek ievēroti, un, manuprāt, nav arī bijuši mēģinājumi tos ierobežojumus kaut kā kontrolēt," norādīja infektologs.

Viņš piebilda, ka, piemēram, cilvēku braukšana bez sejas maskas sabiedriskajā transportā būtu viegli izkontrolējama, taču redzams, ka faktiski tas īsti netiek darīts.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē