Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Kaimiņš uzskata, ka viņam piemērotie drošības līdzekļi ir pretrunā Satversmei

Saeimas deputāts Artuss Kaimiņš (KPV LV) uzskata, ka ar noteiktajiem drošības līdzekļiem ir pārkāptas Satversmē minētās deputāta tiesības, jo bez parlamenta piekrišanas nevar tikt aprobežota viņa personas brīvība. Deputātam kā drošības līdzekļi piemērots nosacījums pastāvīgi uzturēties noteiktā dzīvesvietā un aizliegums izbraukt no valsts. Pats deputāts gan arī norādīja, ka viņam pēc aizturēšanas piemērotie drošības līdzekļi šobrīd jau esot atcelti.

Kaimiņš atsaucas uz Satversmes 29. pantu, kurā cita starpā teikts, ka Saeimas locekli nevar apcietināt, izdarīt pie viņa kratīšanas, ne citādi aprobežot viņa personas brīvību, ja tam nepiekrīt Saeima. Parlaments pagājušajā nedēļā nolēma, ka atļauj tiesībsargiem veikt Kaimiņa aizturēšanu un kratīšanas veikšanu.

Politiķis uzsver, ka ir nepieciešama atļauja jebkurai Saeimas deputāta imunitātes ierobežošanai. Parlaments nav lēmis par atļauju viņam piemērot kādu drošības līdzekli, uzsver Kaimiņš.

Deputāts kā piemēru, kad būšot apgrūtināta viņa kā deputāta darbība, norādīja gan uz plāniem piedalīties sarunu festivālā Lampa, kas nedēļas nogalē notiks Cēsīs, gan uz plāniem tikties ar vēlētājiem.

Kā ziņots, KNAB iesniegtā sūdzība jeb denunciācija nav politiski mērķēta, bet ir saistīta ar mērķi pārņemt uzņēmumu Eco Baltia, šodien preses konferencē sacīja uzņēmējs, Eco Baltia padomes priekšsēdētājs Viesturs Tamužs, kuram piemērots aizdomās turamā statuss.

KNAB kriminālprocesā par iespējamu nelikumīgu partijas KPV LV finansēšanu pagājušajā nedēļā aizturēja Saeimas deputātu Artusu Kaimiņu, KPV LV līdzpriekšsēdētāju Zakatistovu un Tamužu. Vēlāk gan trijotne atbrīvota un viņiem piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi.

Balstoties uz KNAB preses paziņojumā un aģentūras LETA rīcībā esošo informāciju, no kriminālprocesa materiāliem izriet, ka 2016.gada pavasarī Tamužs vienojās ar politiskās organizācijas valdes locekli, ka personu grupā izkrāps finanšu līdzekļus lielā apmērā no kāda uzņēmuma, ko KNAB apzīmējis ar burtu B, nolūkā tos novirzīt politiskās organizācijas nelikumīgai finansēšanai.

Uzņēmuma padomes priekšsēdētājs paziņojis uzņēmuma B valdes priekšsēdētājam, ka vēlas nolīgt kādu personu stratēģisku konsultāciju sniegšanai personīgi viņam kā padomes priekšsēdētājam. 2016. gada 1. jūnijā tika noslēgts līgums starp uzņēmumu B un uzņēmumu Per capita par konsultāciju sniegšanu. Firmas.lv dati liecina, ka Per capita pilnībā pieder Zakatistovam.

Analoģisks līgums par konsultāciju pakalpojumu sniegšanu tika noslēgts arī 2016.gada 30.decembrī. Saskaņā ar līgumu, ik mēnesi uzņēmums B pārskaitīja naudas līdzekļus 2000 eiro apmērā un pievienotās vērtības nodokli uz Per capita bankas kontu.

Top komentāri

zvirbulēns
z
Kaimiņam taisnībā, KNAB nav lasījis LR Satversmi! Starpcitu, LR Satversmi nav lasījuši teju visas augstākās valsts amatpersonas, ģenerālprokuroru ieskaitot.
Vai vai !
V
Kaiminam ir taisniba ,un es vinam ticu ,saeima ir sasmirdusi ar visiem tas izrietosajiem likumiem ,VID ,ir jasamazina vismaz 200 personas ,ierednu vairak neka stradajoso ,kam tik nav uzlikts PVN ,nu jau tik tal esam iebraukusi auzas ,ka tualete klucim vel jauzliek PVN,naudas nav ne medicinai ,dargas zales ,ne izglitibai ,nav un viss ,bet TOTIES deputatiem algas ! OI ,OI,OI, kosmiskas ,tauta nav apmierinata ar saeimas darbu ,ir janomaina pret jauniem talantigiem ,godigiem pilsoniem.Lai nebutu kauns lasit devizi ,VIENS LIKUMS VIENA TAISNIBA .DEPUTATI MENESI SANEM 15 -30 TUKSTOSUS MENESI ,bet cilveks visu muzu stradajis valsts darbu un kluvis par invalidu vinam pensija 170 menesi ,sanem VERGA ALGU.
Kaimiņš analfabēts
K
Saima ir piekritusi. Varbūt tomēr idiotšovus labāk atstāt troļļiem vai Kaimiņš uzskata sevi par vienu no viņiem?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē