Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Kariņš: Amatu dalīšana ir otršķirīgs jautājums, kas novērš uzmanību no galvenajiem darbiem

Amatu dalīšana koalīcijas partiju startā ir otršķirīgs jautājums, kas novērš uzmanību no galvenajiem darbiem, intervijā Latvijas Radio atzina Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Premjers skaidroja, ka lēmumus par amatu sadali koalīcijā var pieņemt tikai vienprātībā, savukārt jautājumā par ekonomikas ministra maiņu šādas vienprātības patlaban nav.

Jautājums par amatu pārdali Kariņa ieskatā patlaban ir nevietā. "Tas ir diezgan nevajadzīgs mūsu valstij. Mums ir daudz citu izaicinājumu - krīze, sāktās reformas, finanšu pārdale. Bet es neko nevaru darīt - ja koalīcijas partneri sāk domāt par amatiem, tad mums jāatrod kāds cits risinājums, atgriežoties pie sarunas par amatu sadalīšanas," teica politiķis.

Kariņš novēroja, ka Latvijas politikā ir niķis likt uzsvaru uz amatiem un aizmirst par darbiem. Viņš ir pārliecināts, ka vēlētāji nevērtē partijas pēc amatiem, bet gan pēc konstruktīvas rīcības un darbiem.

Valdības vadītājs atzina, ka pagaidām ir pāragri spriest, vai līdzšinējais ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs (NA) varētu atkārtoti tikt šajā amatā. Lēmumi par "amatu pārbīdēm" ir pieņemami piecu partiju koalīcijā, un iespējas tagad ir dažādas.

Kariņš uzsvēra, ka viņam pašam nav apnicis vadīt valdību un darbu viņš ir gatavs turpināt. Premjers akcentēja, ka diemžēl tagad būs jāvelta daudz uzmanības jautājumam par amatiem, kas ir mazāk būtiska problēma.

"Tagad veltīsim savu laiku otršķirīgam jautājumam par amatiem, nevis svarīgākajam par valsts attīstību. Mūsu uzmanība būs novērsta no paša galvenā," prognozēja premjers, uzsverot, ka ir svarīgi "šo mazo cinīti" partneru attiecībās pārvarēt iespējai ātri.

Kā ziņots, valdības koalīcijas partneri šodien pārrunās iespējas mainīt ministru portfeļu sadalījuma proporciju, izriet no politiķu paustā pagājušās nedēļas beigās.

Koalīcijas partneru Sadarbības sanāksmes sēde attālinātajā režīmā sāksies plkst.14.30, bet pēc tās ir paredzēta attālināta preses konference.

Ministru amatu proporcijas maiņai līdz šim piekrituši trīs koalīcijas partneri - Nacionālā apvienība (NA), "Attīstībai/Par!" (AP) un "Jaunā vienotība" (JV), savukārt Jaunā konservatīvā partija (JKP) un "KPV LV" šo jautājumu vēl pārdomās, piektdien pēc tikšanās ar partneriem žurnālistiem pastāstīja Kariņš.

Jautājums par iespējamu proporciju pārdali valdībā tika aktualizēts pēc tam, kad "KPV LV" savulaik virzītais ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs mainīja politisko piederību, pārejot uz NA. "KPV LV" Saeimas frakcija nolēma atsaukt viņu no ekonomikas ministra amata, kas neapmierināja NA. Turklāt līdz ar Vitenberga atsaukšanu no ministra amata "KPV LV" frakcijas pameta vēl četri deputāti, līdz ar to šīs frakcijas rindas kopš valdības izveidošanas ir sarukušas vairākkārtīgi.

Ņemot vērā minēto, NA pauda vēlmi pārdalīt ministru proporcijas koalīcijā. "Par to šodien [piektdien] arī runājām, un par to nepieciešama vienprātība koalīcijā. NA, AP un JKP ir gatavi runāt par iespējamu proporciju pārdali, bet "KPV LV" un JKP izteica, ka viņiem būtu nepieciešams laiks, lai partiju iekšienē izdiskutētu gatavību meklēt risinājumus," piektdien stāstīja Kariņš.

"Darbu ir daudz, bet esmu pārliecināts, ka, ja varam turpināt meklēt kompromisa garu, varēsim atrast labu risinājumu," pagājušās darba nedēļas izskaņā teica premjers.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē