Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Kariņš atbalsta klātienes mācību atsākšanu pēc reģionālā principa, bet uzsver nepieciešamību pārbaudīt Covid-19 reālo izplatību

Premjers Krišjānis Kariņš (JV) atbalsta klātienes mācību atsākšanu Latvijas skolās pēc reģionālā principa, bet uzsver nepieciešamību lēmumus par skolu atvēršanu balstīt objektīvā informācijā par Covid-19 patieso izplatību katrā pašvaldībā.

"Domāju, ka šī ir loģiska un pareiza pieeja," intervijā LTV Rīta panorāmā sacīja Kariņš.

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) piedāvā klātienes mācības atsākt tajās pašvaldībās, kurās 14 dienu kumulatīvā saslimstība ar Covid-19 ir zemāka par 200 saslimušajiem uz 100 000 iedzīvotāju.

IZM aģentūrai LETA atklāja, ka 1.-6.klase, kā arī 12.klase klātienē mācības varētu atsākt tajās pašvaldībās, kuru 14 dienu kumulatīvais saslimstības rādītājs būs zem 200 saslimušajiem uz 100 000 iedzīvotājiem, savukārt saslimstības gadījumā līdz 400 uz 100 000 iedzīvotājiem klātienē mācības varētu uzsākt tikai 1.-3.klase.

Kariņš skaidroja, ka lēmums valdībā vēl nav pieņemts, jo epidemiologi baidās, vai zemie saslimstības ar Covid-19 rādītāji atsevišķās pašvaldībās ir patiesi, proti, vai nav tā, ka tajās vienkārši iedzīvotāji neveic testus, līdz ar ko arī tiek atklāts mazāks skaits infekcijas gadījumu.

Šādu bažu apstākļos valdība domājot par testēšanas algoritma ieviešanu, lai iegūtu objektīvus datus par reālo slimības izplatību pašvaldībās, jo, pēc Kariņa vārdiem, lielākā traģēdija būtu atvērt skolas vietās, kur tikai domājam, ka ir zema Covid-19 izplatība, bet patiesība ir pretēja.

Runājot par komandantstundas saglabāšanu vai atcelšanu nedēļu nogalēs, Kariņš stāstīja, ka rīt iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (KPV LV) valdībai piedāvās redzējumu, kā pēc iespējas efektīvāk izmantot resursus ierobežojumu kontrolei.

Pēc Kariņa vārdiem, jautājums neesot par naudu, jo to valdība atradīšot, bet gan par pieejamajiem cilvēkresursiem un to izmantošanas efektivitāti.

Arī Slimību profilakses un kontroles centram valdība esot gatava piešķirt lielāku finansējumu, ja veselības ministrs nākšot ar šādu piedāvājumu valdībā. Kariņš gan domā, ka kadru mainība šajā centrā iezīmējot problēmas visā valsts pārvaldē, tāpēc viņš atbalsta plašākas pārmaiņas.

Savukārt runājot par Nacionālās apvienības (NA) priekšlikumu Covid-19 dēļ ieviesto ierobežojumu seku mazināšanai piešķirt vienreizēju pabalstu ģimenēm 500 eiro apmērā par bērnu, Kariņš pauda savam partijas biedram, finanšu ministram Jānim Reiram līdzīgu viedokli, ka tādu nevajag piešķirt visiem, bet tikai tiem, kuri ciešot Covid-19 dēļ.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē