Laika ziņas
Šodien
Migla
Rīgā 0 °C
Migla
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Lipmans noliedz interesi par līdzdalību Olainfarm

Svētdien TV3 raidījumā Nekā personīga vēstīts, ka nelaiķa Valērija Maligina uzņēmumā Olainfarm, iespējams, notiek organizēti mēģinājumi pārņemt varu, būtisku lomu šajā procesā spēlējot juristam Mārtiņam Krieķim un vienas no Maligina mantiniecēm Nikas Saveļjevas advokātam Pāvelam Rebenokam. Raidījums atgādināja, ka gan Krieķis, gan Rebenoks bija Olainfarm konkurējoša uzņēmuma Grindeks akcionāra Kirova Lipmana pārstāvji strīdā ar Liepājas metalurga īpašniekiem, bet šobrīd turpina Lipmanu pārstāvēt tiesās pret Grindeks mazākuma akcionāriem. Lipmans Nekā personīga noliedza, ka būtu jebkādi ieinteresēts investēt vai citādi iesaistīties Olainfarm darbībā, un to vēlreiz apgalvoja pirmdien medijiem izsūtītā paziņojumā.

"Pusgada laikā, kopš man iepriekšējo reizi saistībā ar nepamatotiem publiskiem pieņēmumiem nācās sniegt šādu paziņojumu, nekas nav mainījies. Mani nākotnes plāni ir saistīti ar AS Grindeks, kas pašlaik strauji attīstās," paziņojumā citēts Lipmans. 

Viņš norāda, ka Grindeks nesen iegādājies Slovākijas farmācijas uzņēmumu HBM Pharma s.r.o., tādējādi koncernā ietilpst jau trīs meitasuzņēmumi, tāpēc šobrīd "manai darbībai ir tikai viena stratēģiskā prioritāte – rūpēties par Grindeks koncerna tālāku veiksmīgu attīstību. Domāju, ka nav aiz kalniem brīdis, kad tas sasniegs 300 miljonu eiro gada apgrozījumu," pauž Lipmans.

Sadarbību ar advokātu biroju Rebenoks & Vilders Lipmans nenoliedz, tomēr pieļāvumus par to, ka viņi varētu būt iesaistīti mēģinājumos pārņemt varu Olainfarm, dēvē par sazvērestības teoriju. "Šī sadarbība nekādā veidā nav un nemaz nevar būt saistīta ar biroja līdzdalību citās lietās un citu klientu interešu pārstāvēšanu. Kā zināms, šim respektablajam birojam ir daudz nozīmīgu klientu, taču tikai sazvērestību teoriju cienītāji, kam svarīgi skaļi paziņojumi, bet ne konkrēti fakti, spēj sasaistīt kopā dažādas lietas un atšķirīgus klientus," uzskata Lipmans.

 

 

Top komentāri

zelta akcija
z
Interese varētu būt arī gluži pretāja - Olainfarm gremdēt cik vien var, lai zeltu Grindex.
ticējums
t
Būs barga ziema, ja vasarā staigā ar kažoku.
Klucis
K
Viņš ir misters "nav".
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Viena uzņēmuma likums

Absolūtā triecientempā valdībai un Saeimai "cauri tika izdzīti" grozījumi Likumā par budžetu un finanšu vadību, kas paredz valstij iespēju iegādāties jaunemitētus fiksēta ienākuma vērtsp...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē