Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

LIZDA aicina atteikties no eksāmenu novērotājiem

Latvijas Izglītības un zinātnes arodbiedrība (LIZDA) ir nosūtījusi Valsts izglītības satura centram (VISC) arodbiedrības biedru priekšlikumus, viņuprāt, veiksmīgākai centralizēto eksāmenu norisei, aģentūra LETA uzzināja arodbiedrībā.

Arodbiedrība ziņo, ka pēdējo dienu laikā saņem daudzu pedagogu un izglītības iestāžu vadītāju telefona zvanus un e-pastus ar jautājumiem un ieteikumiem veiksmīgākai centralizēto eksāmenu norisei Covid-19 krīzes laikā.

LIZDA aicina VISC izvērtēt iespēju atteikties no eksāmenu novērotājiem, vairāk uzticoties izglītības iestāžu pedagogiem un audzēkņiem.

Arodbiedrībā uzsver, ka izglītības iestādēs būs nepieciešams praktiski divas reizes lielāks pedagogu skaits eksāmenu vadīšanai, jo jānodrošina atbilstoša distance, līdz ar to problemātiski būs nodrošināt arī atbilstošu skaitu pedagogu, kuriem jādodas uz citām izglītības iestādēm kā eksāmenu novērotājiem.

LIZDA ieskatā, pedagogu un izglītojamo uzturēšanās tikai savās izglītības iestādēs mazinātu iespējas vīrusa plašākai izplatībai un mazinātu visu iesaistīto cilvēku stresu.

Tāpat arodbiedrības priekšlikumos ietilpst aicinājums veikt grozījumus Ministru kabineta noteikumos un atteikties no apvienotajiem eksāmeniem vai samazināt eksāmenu organizēšanai nepieciešamo minimālo izglītojamo skaitu, lai mazinātu nepieciešamību pārvietoties uz citu iestādi ar sabiedrisko transportu un mazinātu vīrusa izplatības riskus.

LIZDA aicina VISC noteikt iespēju pedagogiem, kuri ir Covid-19 riska grupā, atteikties no dalības vadītāja un novērotāja statusā eksāmenu norisē.

Kā ziņots, valdība aizvadītajā nedēļā atbalstīja Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) sagatavotos noteikumu grozījumus, kas šajā mācību gadā paredz atcelt valsts pārbaudes darbus 9.klašu skolēniem un samazināt 12.klašu skolēniem obligāti kārtojamo centralizēto eksāmenu skaitu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiskās intrigas

Tikai ar vienas dienas starpniecību varējām vērot divus savstarpēji nesaistītus un reizē saistītus piemērus, kā politiķi ļoti līdzīgas situācijas mēģina izdekorēt sev vēlamā izskatā.

Debates par pragmatismu

Republikāņu kontrolētā ASV Kongresa Pārstāvju palāta pēc gandrīz pusgadu ilgas vilcināšanās acīmredzami iekšpolitisku iemeslu dēļ, saistītu ar gaidāmajām ASV prezidenta un Kongresa vēlēšanām, 20. aprī...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē