Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

LIZDA: Attālinātās mācības skolēniem līdz mācību gada beigām radīs ilgstošas sekas izglītības kvalitātē

Klātienes mācību neatsākšana līdz mācību gada beigām radīs ilgstošas sekas izglītības kvalitātē, uzskata Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība (LIZDA) vadītāja Inga Vanaga.

Minētā prognoze izteikta, kad izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska (JKP) valdībā pauda pārliecību par attālināto mācību procesa organizēšanu skolēniem līdz mācība gada beigām.

Vanaga norādīja, ka LIZDA nav iepriecināta par attālināto mācību procesa organizēšanu līdz mācību gada beigām, taču pilnībā piekrīt, ka sabiedrības veselība ir pirmajā vietā. 

Tomēr LIZDA turpina pārmest politikas veidotājiem par vakcīnu jautājumu. Vanaga norādīja, ka arodbiedrība apzinās, ka patlaban ir nepietiekams vakcīnu skaits, lai ātri iegūtu masu imunitāti, ir iedzīvotāji, kuriem šī vakcīna ir svarīgāka dzīvības glābšanai. Taču pedagogu iekļaušana vienā vakcinēšanas prioritārajā grupā ar iedzīvotājiem vecumā no 60 gadiem varētu nedot pietiekamu rezultātu, lai veicinātu klātienes mācību organizēšanu citām klašu grupām.

Kā uzsvēra Vanaga, ja pedagogi būtu vakcinēti savlaicīgāk, iespējams, varētu panākt lielāku to pedagogu skaitu, kuri drīkst droši klātienē atsākt mācīšanas procesu. 

"Šodien jau redzamas sekas ilgstošām attālinātajām mācībām, un sekas ilgi vēl baudīsim," viņa piebilda.

Tajā pašā laikā LIZDA aicina neaizmirst arī par pedagogu psihisko veselību. LIZDA ir aicinājusi politikas veidotājus rast risinājumu pedagogu psihiskās veselības atbalstam, kuriem Covid-19 pandēmijas laikā psihiskā veselība būtiski pasliktinājusies.

LIZDA uzsver nepieciešamību rast pieejamu "pirmās palīdzības" psihiskās veselības pakalpojumus un psihoemocionālo atbalstu, kā arī atbalstīt atgūšanos no Covid-19 pandēmijas, veidojot psihiskās veselības aprūpes pakalpojumus nākotnes redzējumus.

Kā ziņots, ņemot vērā, ka valstī vakcinācijas tempi ir lēni, skolās attālinātās mācības turpināsies līdz gada beigām, valdībā pauda Šuplinska.

Viņa norādīja, ka nelolo cerību par masveida pedagoga vakcinēšanu 5.aprīlī, tieši pretēji - lēnās vakcinācijas dēļ no visiem pedagogiem vakcinēta būs mazākā daļa, kas nav pietiekami, lai varētu atvērt citu klašu grupas klātienes mācībām.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē