Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

NA plāno rosināt nepagarināt Krievijas pilsoņiem izsniegtās termiņuzturēšanās atļaujas

Nacionālā apvienība (NA) gatavo grozījumus Imigrācijas likumā, lai radītu likumīgu pamatu nepagarināt termiņuzturēšanās atļaujas (TUA) Krievijas un Baltkrievijas pilsoņiem, norādīts NA ierakstā sociālajos tīklos.

Partija sola arī panākt, ka krasi tiek ierobežota TUA un pastāvīgās uzturēšanās atļauju izsniegšanu Krievijas un Baltkrievijas pilsoņiem.

Jau vēstīts, ka uzreiz pēc Krievijas sāktā kara Ukrainā NA bija sagatavojusi plašākus grozījumus par uzturēšanās atļaujas atņemšanu daļai Krievijas un Baltkrievijas pilsoņu, taču tos atsauca politiskā atbalsta trūkuma dēļ.

Reizē pēc tam koalīcija vienojās un Saeima līdz 2023.gada 30.jūnijam apturēja pirmreizējo TUA izsniegšana Krievijas un Baltkrievijas pilsoņiem. Vienlaikus tika noteikti izņēmumi, kad tomēr iespējams izsniegt TUA.

Savukārt Latvijas vēstniecībā Krievijā augusta sākumā uz nenoteiktu laiku ir pārtraukta vīzu pieteikumu pieņemšana no Krievijas pilsoņiem, informēja vēstniecībā. Vīzu pieteikumu pieņemšana notiek vien gadījumos, ja personas ieceļošana valstī saistīta ar dalību tuva radinieka bērēs.

Kā aģentūrai LETA uzsvēra Latvijas ārlietu ministra padomnieks Mārtiņš Drēģeris, turpinoties Krievijas neattaisnojamajam iebrukumam Ukrainā, sākot no 4.augusta Latvijas diplomātiskajās un konsulārajās pārstāvniecībās ārvalstīs uz laiku ir apturēta Krievijas pilsoņu vīzu pieteikumu pieņemšana visiem ieceļošanas mērķiem, izņemot humanitārus apsvērumus, piemēram, dalībai pirmās pakāpes radinieku bērēs.

Līdz augusta sākumam Latvijas pārstāvniecībās vīzas bija izsniegtas 247 Krievijas neatkarīgo mediju darbiniekiem un 206 viņu ģimenes locekļiem.

No 25.februāra līdz 26.jūlijam pārstāvniecībās Krievijas pilsoņiem bija izsniegtas vēl 654 vīzas humanitāro apstākļu dēļ radinieka slimības vai bēru gadījumā un kā vīzas Latvijas vai Eiropas Savienības pilsoņu ģimenes locekļiem. Līdz ar to kopā minētajā periodā Latvijas pārstāvniecībās Krievijas pilsoņiem izsniegtas 1107 vīzas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē