Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Policija aicina iedzīvotājus nepulcēties Gobzema reklamētajā protesta pasākumā pie Rīgas pils

Atgādinot par iespējamu kriminālatbildību, Valsts policija aicina iedzīvotājus pirmdien nepulcēties Saeimas deputāta Alda Gobzema (LuK) reklamētajā nesankcionētajā protesta pasākumā pie Rīgas pils.

Policija paziņojumā presei vērš uzmanību, ka patlaban cilvēku pulcēšanās saskaņā ar Ministru kabineta rīkojumu par ārkārtējās situācijas izsludināšanu ir būtiski ierobežota, jo valstī aizvien ir ļoti augsta saslimstība ar Covid-19 infekciju.

Policija atgādina, ka aicinājums pulcēties un pulcēšanās, pārsniedzot atļauto personu skaitu, ir likumpārkāpums ar visām no tā izrietošajām sekām. Epidemioloģiskā situācija joprojām ļoti trausla, un masveida pulcēšanās var izraisīt jaunu saslimšanas uzliesmojumu, kas var atkal rezultēties ar ierobežojumu palielināšanu.

Valsts policijas priekšnieks Armands Ruks, vēršoties pie pasākuma organizatora, kā arī citām atbalstu paudušajām personām no dažādām aktīvistu grupām, aicina atteikties no nesankcionētu pulcēšanās pasākumu organizēšanas.

Tāpat viņš norāda, ka šādas darbības ir likuma "Par sapulcēm, gājieniem un piketiem" pārkāpums, kā arī cilvēku apzināta pulcēšana ārkārtējās situācijas laikā, nerēķinoties ar Covid-19 vīrusa masveida izplatīšanas riskiem, ir administratīvi sodāmas darbības. 

Tāpat Ruks vērš uzmanību, ka saskaņā ar Krimināllikuma pantu par ārkārtējās situācijas un izņēmuma stāvokļa laikā noteikto ierobežojumu un aizliegumu pārkāpšanu, ja ar to radīts būtisks kaitējums, ir paredzēta kriminālatbildība.

Valsts policijas amatpersonām saskaņā ar noteiktajiem pienākumiem un uzdevumiem ir jānodrošina sabiedriskā kārtība, jāapkaro noziedzība, proti, jānovērš un jāpārtrauc dažādi likumpārkāpumi. Policijas amatpersonas nedrīkst pieļaut savā rīcībā bezdarbību šādos gadījumos.

Valsts policija vienmēr bija, ir un būs daļa no sabiedrības un arī policijas amatpersonas, gluži kā jebkuru citu sabiedrības pārstāvi, skar pandēmija un tās radītās sekas.

"Lūdzam iedzīvotājus būt saprotošiem, iecietīgiem un neļauties provokācijām, izdarot likumpārkāpumus, kas izpaužas kā masveida pulcēšanās Covid-19 pandēmijas laikā, apdraudot savu un citu personu veselību," norāda Ruks.

Policija saistībā ar šo pasākumu ir gatava jebkuram notikumu attīstības scenārijam. Policija ļoti cerot uz sabiedrības izpratni, atbildību un spēju izturēt šīs pandēmijas radītos izaicinājumus, nepakļaujoties provokatoru aicinājumiem destabilizēt situāciju. 

Policijas mērķis šajā pandēmijas laikā nekad nav bijis kādu sodīt, bet gan rūpēties par sabiedrības drošību. Tajā pat laikā jāizprot, ka pretlikumīgām darbībām ir arī sekas, akcentēja policijā.

LETA jau ziņoja, ka VP pagājušajā nedēļā kopumā pret Saeimas deputātu Gobzemu sākusi pāris desmitus administratīvo pārkāpumu procesu par iespējamiem pārkāpumiem viņa politiskajos pasākumos dažādās Latvijas pilsētās.

Tikmēr Rīgas dome nav saskaņojusi opozīcijas politiķa iecerēto protesta pasākumu Rīgā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē