Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Rinkēvičs: Latvijai nav pieņemams piedāvātais ES kohēzijas finansējuma samazinājums

Latvijai nav pieņemams piedāvātais Eiropas Savienības (ES) kohēzijas finansējuma samazinājums, ceturtdien, tiekoties ar dažādu nozaru asociāciju pārstāvjiem, uzsvēris ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV).

Kā informēja Ārlietu ministrija, ministra tikšanās ar nozaru asociāciju pārstāvjiem notika, lai pārrunātu plānoto nākamā perioda ES daudzgadu budžeta finansējumu Latvijai, īpaši daļu, kas tiks atvēlēta lauksaimniecības un kohēzijas politikai. Rinkēvičs klātesošajiem ieskicējis ES daudzgadu budžeta sarunu procesu un gaidāmo ārkārtas Eiropas valstu līderu sanāksmi par ES budžetu, kas plānota 20.februārī.

Politiķis atzina, ka sarunu procesā lielākās dalībvalstu pretrunas ir saistītas ar daudzgadu budžeta kopapjomu, prioritātēm un kritērijiem. "Ņemot vērā, ka Latvijas ekonomika ir stabili augusi, piemēram, 2018.gadā tā bija 70% no ES vidējā, objektīvi kohēzijas finansējums samazināsies. Taču Latvijai nav pieņemams risinājums, kas mums dod tikpat lielu samazinājumu kā valstīm, kuras ir citā attīstības grupā," pauda ministrs.

Runājot par lauksaimniecības politiku, Rinkēvičs vērsa uzmanību, ka Latvija ir viena no divām valstīm kopā ar Horvātiju, kurām Kopējās lauksaimniecības aploksnē ir pieaugums. Pašreizējais priekšlikums paredz, ka Latvijas tiešmaksājumu līmenis turpinās palielināties un 2026.gadā sasniegs 202 eiro par hektāru jeb 77% ES vidējā tiešmaksājumu līmeņa.

"Šobrīd Latvijas Kopējā lauksaimniecības aploksnei, kas sastāv no tiešmaksājumiem un lauku attīstības finansējuma, ir otrais labākais priekšlikums starp visām dalībvalstīm, jo paredz pieaugumu, salīdzinot ar esošo periodu," akcentēja ministrs.

Sarunā piedalījās pārstāvji no Latvijas Lielo pilsētu asociācijas, Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padomes, Latvijas Pašvaldību Savienības, Latvijas Drošības un aizsardzības industriju federācijas, Latvijas Zemnieku federācija, Latvijas Brīvo Arodbiedrību asociācijas, Latvijas Būvniecības padomes, Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociācijas, Lauksaimniecības statūtsabiedrību asociācijas un Zemnieku saeimas.

 

Top komentāri

Margarēta
M
Reizēm, skatoties, kā tie ES līdzekļi Latvijā tiek izpļundurēti, rodas jautājums: vai ir vērts tiem politiķiem tur Briselē svīst pie sarunu galda un cīnīties, lai pēc tam par to naudu celtu baseinus nekurienē, siltinātu un renovētu slēdzamas skolas izmirstošos kaktos vai marķētu pusotrkilometrīgas pastaigu takas ar glauniem infodēļiem, kas vēsta kaut ko absolūti banālu. Par atbalstu lauksaimniekiem vispār neizteikšos. Tur puse aiziet dažiem lieliem magnātiem un miljonāriem (starp tiem arī viens kvēls JV sponsors) un ieguvēji ir ne jau cilvēki, ne jau lauki, bet dārgu automašīnu ražotāji, kuru produkcijai ir noiets pie Latvijas lielzemniekiem, un lauksaimniecības ķimikāliju ražotāji.
Kalve
K
Tas, ka Latvijas lauki izmirst, ka no Latvijas laukiem jaunatne beg pa taiso uz arzemem ir debilo Lauksaimniecibas un Arlietu ministrijas debilo, slinko, zagligo ministru, ierednu, diplomatu tiesais darba rezultats. Latvijas lauki, latviesu tautas lauku dzivzs veids ir pedejos 25 gados iznicinats neatgriezeniski ko nespeja pat 50 gados paveikt padomju okupacijas rezims, vietejie dauni, debiliki Kinna, Roze, Slakters, Duklavs, Kalniete, Birkavs, Riekstins, Kristovskis, Rinkevics....to izdarija viena raviena, pat nebija cilveki jaizsuta uz gulagiem....jo tie pasi aizmuka no uz vietas izveidotajiem Latvijas gulagiem...
Kornelija
K
Kapec Rinkevic nesalidzinaja zemnieku supsidijas par vienu hektaru, cik sanem Latvijas zemnieks, cik sanem Polijas zemnieks, cik sanem Danijas, Somijas zemnieks, cik sanem Vacijas, Belgijas, Spanijas zemnieks, lai visiem Latvija ir saprotami, cik ir godiga sistema ES pret visiem zemniekiem un kapec Latvijas vadiba ir pielavusi un pielauj to, ka Latvijas zemnieki sanem visniecigakas ES subsidijas, bet nodokli un cenas par elektribu, degvielu ir izlidzinatas lidzvertigi ar bagatajam ES valstim Vacija, Franciju, Niderlandi....
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Cik valodās jūs lasāt ziņas?

Diskusijas par sabiedriskajiem medijiem krievu valodā liek aizdomāties, kādās valodās mūsu sabiedrība prot lasīt, skatīties un klausīties ziņas dažādās platformās. (Par izklaides žanru šoreiz na...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē