Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Rinkēvičs par ABLV Bank: Nevajag teikt, ka kāds kaut ko nezināja

"Nevajag šobrīd teikt, ka kāds kaut ko nezināja. To, ka ir pretenzijas pret konkrēto banku, atbildīgās iestādes zināja jau konkrētu laiku," komentējot informācijas apmaiņu starp ASV un Latviju par pārkāpumiem finanšu sektorā, LNT raidījumā 900 sekundes sacīja Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (Vienotība).

"Nav tā, ka ASV mūs nebrīdināja. Tāda informācija bija pagājušā gada nogalē un šī gada sākumā," sacīja Rinkēvičs. Viņš atgādināja, ka banka jau iepriekš "vismaz vienu reizi tika sodīta par pārkāpumiem", tāpēc, neesot pamata apgalvot, ka nebija informācijas par problēmām. 

Ministrs apstiprināja, ka informācija no ASV iestādēm esot saņemta gan pagājušā gada oktobrī, gan šā gada janvārī. "Protams, ka šis ABLV Bank gadījums ir signāls ne tikai Latvijai, bet arī plašākai sabiedrībai," sacīja ministrs. 

Rinkēvičs arī informēja, ka viņš drīzumā dosies uz ASV, kur jau ir sarunātas vairākas intervijas, kurās viņš skaidros pēdējo nedēļu notikumus Latvijas finanšu sektorā. 

Viņaprāt, krīze arī sniedz iespējas, proti, Latvija var ātri izmeklēt gan Rimšēviča lietu, gan sakārtot banku sektoru, lai stāsts par valsti, kurā ir problēmas, kļūtu par stāstu, kas vēsta par valsti, kur pārkāpumus izmeklē un vainīgos soda. 

Tikmēr šodien laikraksta Diena komentāru slejā galvenais redaktors Gatis Madžiņš raksta: "Ja bija signāli par problēmām Latvijas bankai, vai visam ārlietu resora ziedam nebija jāierodas ASV un jādara viss, lai Latvijas valdības rīcībā būtu visa iespējamā informācija par notikušo un riskiem Saprotu XXI gadsimtā nozīmīgo tviterārpolitikas lomu, taču ne vienmēr savu interešu aizstāvībai ar to pietiek. Ārlietu ministrija šajā gadījumā pagājusi malā, izlikusies, ka uz to tas neattiecas. Jāsaka tieši – ja augstāk minētā informācija ir patiesa, ārlietu dienestam notikušais ir totāla izgāšanās." 

Visu komentāru var izlasīt šeit.

Top komentāri

M
M
Bet Vidam jāziņo, ja apgrozījums kontā pārsniedz 15K gadā. Laikam ir arī kāda augšējā robeža, virs kuras nav jāziņo :)
hļebņikovs, kas guļ
h
Pagājušajā rudenī divu ietekmīgu Latvijas parlamenta drošības komisiju vadītājiem Vašingtonā notika ne pārāk patīkama saruna ar ASV finanšu ministra vietnieku terorisma finansēšanas apkarošanā. “Neskatoties, ka valsts ir maza un administrācija ir maza, dolāru apjoms, kas iziet caur jūsu finanšu sistēmu, ir viens procents no visiem ASV dolāru darījumiem pasaulē. Tas ir mērāms simtos un simtos miljonu. Jums ir jāspēj to kontrolēt. Kā jūs to darāt, ir jūsu ziņā,” Daniela Glasera (Daniel Glasser) vārdus “Re:Baltica” atstāsta Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un pretkorupcijas komisijas vadītājs Ainārs Latkovskis. Līdzīgs vēstījums Latkovski un Nacionālās drošības komisijas vadītāju Solvitu Āboltiņu sagaidīja Valsts departamentā. Vajadzību beidzot sākt nopietni apkarot cauri Latvijai plūstošo netīro miljonu straumi, galvenokārt no bijušās PSRS valstīm, katrā iepazīšanās vizītē Rīgā pieminēja jaunā ASV vēstniece. https://rebaltica.lv/2016/01/zeme-kas-joprojam-mazga/
adele
a
Galvenais redaktors domā, ka [..] vajag ierasties Amerikā un dabūt to un šito. Viņš acīmredzot nezina vai nesaprot, ka TUR, kur tiešām kaut ko risina, tā vienkārši ierasties var tikai līdz šveicaram...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Leiena: Krievija fokusē hibrīduzbrukumus pret Somiju

Krievija tagad fokusē savus hibrīduzbrukumus pret Somiju, izmantojot nelegālos imigrantus, lai destabilizētu šo valsti, piektdien paziņojusi Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē