Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis
Pirmais vispasaules latviešu ārstu kongress bija tāds kā katalizators cīņā par Latvijas neatkarības atgūšanu, par brīvību – atzīst kongresa rīkošanas iniciators ASV dzīvojošais latviešu profesors Bertrams Zariņš

Vēsturisks notikums ne tikai Latvijas medicīnai. Saruna ar profesoru Bertramu Zariņu

Par Pirmo vispasaules latviešu ārstu kongresu un tā atstāto mantojumu, par politiku un lepnumu par Latvijas ārstiem – ar ASV dzīvojošo latviešu profesoru Bertramu Zariņu sarunājas Andis Sedlenieks.

Top komentāri

.
.
Sausais atlikums ir visai dīvains- šodienas Latvijas medicīna ir kļuvusi plēsonīga, neefektīva un nepieejama. Ārstu dzīves līmenis, salīdzinot ir vidējo līmeni valstī, ir ievērojami palielinājies, bet tas netraucē viņiem pieprasīt arvien vairāk un vairāk, vēl un vēl. Ir sapirkti visādi smalki aparāti, kas pirkti par valsts naudu un tagad pārceļojuši uz privātpraksēm, izveidotas mākslīgas rindas naudas izspiešanai un tajā pašā tiek bļauts, ka naudas vajag vairāk. 1,2 miljardi, kur tā nauda paliek???
Edge
E
Vēsturisks sasniegums ne tikai Latvijas medicīnai. The HILL: "US health care is an ongoing miserable failure" There are five main reasons for the failure of U.S. health care. They have been well analyzed and all of them benefit major lobbies: expensive, dysfunctional health insurance, a non-transparent and discriminatory pricing system, a monopolistic pharmaceutical complex, a highly-profitable tort industry, and high incomes of physicians.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē