Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

PVO eksperti: Ar AstraZeneca vakcīnu var vakcinēt par 65 gadiem vecākus cilvēkus

Pasaules Veselības organizācijas (PVO) vakcīnu eksperti trešdien paziņoja, ka ar Lielbritānijas un Zviedrijas uzņēmuma AstraZeneca izstrādāto Covid-19 vakcīnu var vakcinēt 65 gadu vecumu pārsniegušus cilvēkus, turklāt arī valstīs, kur izplatīti ir dažādi vīrusa varianti.

"Ņemot vērā liecības par kopējo pieejamību, PVO iesaka šo vakcīnu lietošanai 65 gadus veciem un vecākiem cilvēkiem," teikts Imunizācijas ekspertu stratēģiskās konsultatīvās grupas jaunākajās rekomendācijās.

Vakcīna var tikt izmantota arī valstīs, kur "ir izplatīti varianti", teikts paziņojumā, neraugoties uz nesenā pētījuma rezultātiem par to, ka šī vakcīna ir krietni mazāk efektīva pret sākotnēji Dienvidāfrikā konstatēto Covid-19 paveidu.

Pētījumā konstatēts, ka vakcīnas efektivitāte ir ierobežota pret Covid-19 viegliem un mēreniem simptomiem, tomēr nav liecību, ka tā nepasargā pret saslimšanu smagā formā, norādīja PVO eksperti.

"Nepieciešama koordinēta pieeja, lai novērotu un novērtētu paveidus un to potenciālo ietekmi uz vakcīnas efektivitāti," uzvēra organizācija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē