Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Stoltenbergs: Sarunas ar talibiem raisa cerības

Progress sarunās ar afgāņu talibiem NATO un Pentagonam "raisa cerības", žurnālistiem pirmdien pēc sarunām ar ASV aizsardzības ministra pienākumu izpildītāju Patriku Šanahanu sacīja NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs.

ASV īpašais sūtnis Afganistānas izlīguma jautājumos Zalmajs Halilzads "informēja visus sabiedrotos pirms pāris nedēļām" vēl pirms Kataras galvaspilsētā Dohā notikušajām sešu dienu sarunām ar talibu pārstāvjiem, sacīja Stoltenbergs.

Nemiernieki "negūs uzvaru kaujas laukā, tāpēc viņiem ir jāsēž pie sarunu galda, un mums tas, ko mēs redzam, progress un sarunas ar talibiem raisa cerības", viņš piebilda.

Pagaidām ir pāragri izteikt pieņēmumus par to, cik daudz NATO karavīru paliks Afganistānā.

"Mēs nepaliksim ilgāk par nepieciešamo, bet mēs nedosimies prom, pirms mums nebūs situācija, kurā mēs varēsim samazināt karavīru skaitu, neapdraudot galveno mūsu klātbūtnes mērķi, un tas ir - nepieļaut, ka Afganistāna atkal kļūst par droša patvēruma vietu starptautiskajiem teroristiem," viņš piebilda.

Dažas stundas pirms Stoltenberga paziņojuma Afganistānas prezidents Ašrafs Gani, izsakoties par informāciju, kas saņemta no Halilzada, aicināja talibus sākt nopietnas sarunas ar valdību.

Talibiem pagaidām nav bijušas tiešas sarunas ar Afganistānas valdību, ko tie uzskata par "marionešu režīmu".

Vēlāk Halilzads laikrakstam New York Times Kabulā sacīja, ka ASV un talibu pārstāvji panākuši principiālu vienošanos par miera līguma aprišu projektu.

Top komentāri

GulbedinsHekmatiars
G
Man arī patika sarunas ar ASV... cerības uz bruņojumu piepildījās!
Zebra
Z
Krievi Afganistānu okupēja tikai 10 gadus. NATO- nu jau 18 gadus. Kāds sakars Afganistānai ar Ziemeļatlantiju? Laikam tomēr NATO ir koloniālisma instruments.
Uldis
U
NATO UN ASV IR JĀTRIEC NO MŪSU KONTINENTA ,JO VIŅI APZOG LATVIJAS VALSTI ,TAUTU .
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Absurda karaļi

Daudzām problēmām apkrautās valsts kapitālsabiedrības Pasažieru vilciens (PV) vadība pirmšķietami nolēmusi vēl pamatīgāk nostiprināt savu apsmiešanas objekta statusu.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē