Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Zelenskis salīdzina cīņu pret Krieviju ar cīņu pret nacistiem

Otrā pasaules kara beigu Eiropā gadskārtā Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis trešdien salīdzināja savas valsts aizstāvēšanos pret Krievijas iebrukumu ar ukraiņu centieniem sakaut nacistisko Vāciju.

"Pirms 80 gadiem miljoniem ukraiņu cīnījās, lai uz visiem laikiem sakautu nacismu," Zelenskis sacīja videovēstījumā, kas tika ierakstīts, viņam apmeklējot Čerņihivas apgabala Jahidnes pilsētu, kur krievu okupanti 2022.gadā izdarīja kara noziegumu.

"Bet šodien ukraiņi atkal cīnās pret ļaunumu, kas ir atdzimis, ir atgriezies un atkal grib mūs iznīcināt," sacīja Zelenskis.

2022.gada martā krievu okupanti Jahidnē ieslodzīja uz vairākām nedēļām skolas pagrabā vairāk nekā 350 vietējos iedzīvotājus, ieskaitot 80 bērnus. Šo lietu ir dokumentējuši ne tikai ukraiņi, bet arī starptautiskās mediju organizācijas. Šajā ieslodzījumā nomira 10 cilvēki, bet okupanti nogalināja vēl 17, sacīja Zelenskis.

Zelenskis uzskata, ka šie notikumi parādījuši, kāda ir Krievija tās prezidenta Vladimira Putina pakļautībā. "Ja šis nav nacisms, tad kas tas ir?" jautāja Zelenskis emocionālajā video.

Prezidents atgādināja, ka Ukrainas armija atbrīvoja Jahidni 2022.gada marta beigās. Viņš uzskata to par zīmi, ka vēsture var atkārtoties tāpat kā uzvaras pār nacistiem gadījumā: "Katrs, kas atnācis mūs iznīcināt, galu galā aizbēgs no Ukrainas zemes".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē