Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +3 °C
Viegls lietus
Svētdiena, 29. decembris
Solveiga, Ilgona

Receptes

Franču mērces Vinaigrette vasaras uznāciens © DIENA

Franču vinaigrette ir emulsijmērce, kuras galvenās sastāvdaļas ir eļļa un etiķis un ko visbiežāk izmanto kā salātu aizdaru. Mērcei, kuras nosaukums nāk no ķīmijas grāmatām, sezona sākas, kad salātu zaļumus var plūkt tieši no dobes, bet tomāti, gurķi un paprika nogatavojušies ar saulstariņu un lietus lāšu pieskārienu. 

Zaļie salāti pie desiņām © DIENA(1)

Šīs gardās, veģetārās receptes autore ir uztura skolas Vegus vadītāja Dita Lase. Par zaļajiem salātiem viņa saka – perfekta salsas stila mērce pie desiņām, falafeliem, mīklā ceptiem dārzeņiem u. tml. Sastāvdaļas vislabāk rīvēt ar rīvi, kas veido salmiņus (kā korejiešu burkānu salātiem), vai ar rupjo dārzeņu rīvi.

No dārza virtuvei - Vidusjūras salāti © DIENA(1)

Kad tomāti, gurķi un kabači visi reizē sāk ražot pa diviem spaiņiem dienā, tas ir īsts izmisums, kādiem ēdieniem to visu izmantot, kā iekonservēt? Šīs receptes autore ir uztura skolas Vegus vadītāja Dita Lase. Viņa norāda - šis gardums nepasterizēts ledusskapī glabāsies vairākus mēnešus.