Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +14 °C
Smidzinošs lietus
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Pusdienas darbavietā

Dižķibeles dēļ daudzi vairs nevar atļauties ēst pusdienas kafejnīcā vai darbavietas ēdnīcā, tādēļ pusdienas pārtikas kastītē ņem līdzi no mājām. Restorāna Gutenbergs šefpavārs Rolands Rudzāts iesaka trīs receptes viegli pagatavojamiem ēdieniem, kurus ģimenes locekļi var ielikt katrs savā kārbiņā vai ieliet termosā. Nepieciešama tikai laba griba un vēlēšanās vakarā vai no rīta mazliet padarboties virtuvē. Lai garšo!
Ābolu drumstalmaize

4 porcijām vajadzēs: 4 vidēji lielus ābolus, 1/2 glāzi mannā, 1/2 glāzi miltu, 1 tējk. cepamā pulvera, 100 g sviesta, 1/2 glāzi cukura

Bļodā sajauc miltus, mannā, cepamo pulveri un cukuru. Uz rupjās rīves sarīvē ābolus. Ietaukotā formā ieber 1/4 sagatavotā sausā maisījuma, virsū kārto 1/3 rīvēto ābolu masas un uzrīvē 1/3 sviesta, tad atkal uzkaisa sauso maisījumu, ābolus un sviestu - tā lai sanāk trīs ābolu un sviesta kārtas. Beigās virsū uzber atlikušo sausā maisījuma devu. Cep cepeškrāsnī 175 grādos 30 min. Ja saldētavā ir saglabātas ogas, var uztaisīt klāt mērci. Labu apetīti!

Ķirbju krēmzupa ar baltmaizes grauzdiņiem

4 porcijām vajadzēs: 600 g ķirbja

100 g sīpolu 250 g burkānu

dažas ķiploka daiviņas

sāli

piparus

Visas sastāvdaļas sagriež līdzīgos gabalos liek katlā un apcep, tad pielej ūdeni un maigi vāra, kamēr dārzeņi mīksti. Liek blenderī un sablenderē viendabīgā masā, pēc garšas pieliek sāli un piparus. Baltmaizi sagriež kubiņos un uz pannas apgrauzdē. Zupu lej šķīvī, virsū uzber baltmaizes grauzdiņus. Pēc vēlēšanās pārkaisa ar mocarellas vai kādu citu sieru. Zupu var pagatavot iepriekšējā vakarā, arī grauzdiņus. No rīta zupu ielej līdzņemšanas traukā un darbā uzsilda mikroviļņu krāsnī.

Kartupeļu sacepums ar bekonu un tomātiem

4 porcijām vajadzēs: 400 g kartupeļu, 100 g sīpolu, 200 g bekona, 120 g tomātu, 3 olas, 200 ml piena, 100 g siera, dilles, sāli un piparus

Pannā ieklāj cepamo papīru (lai vieglāk būtu izņemt no pannas). Kartupeļus sagriež ripiņās un ar tiem izklāj pannas apakšu. Bekonu apcep ar sīpoliem un ber uz kartupeļiem. Tad sagriež tomātu ripiņās un pārliek pāri bekonam. Olas sakuļ ar pienu, dillēm un garšvielām, pārlej tomātiem. Virsū liek siera šķēles un aptuveni 20 min cep cepeškrāsnī 175 grādos. Sautējumu var sagatavot jau iepriekšējā vakarā. Tad no rīta atliek tikai ielikt ēdienu līdzņemšanas trauciņā un darbā uzsildīt. Klāt var pagatavot mērci: majonēzi (4 ēd. k.) sajauc ar tomātu pastu (1 ēd. k.), sāli, cukuru un pipariem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vācu tresterbrands

Visos reģionos, kur audzē vīnogas un dara vīnu, izmanto arī vīnogu spiedpaliekas. Itālijā no tām gatavo grapu, Francijā – marku, bet Vācijā – tresteru (Tresterbrand).

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko