Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

VIDEO: Pasaulē lielākais trusis Dariuss dzīvo Lielbritānijā

Pasaulē lielākais trusis Dariuss (Darius), kurš savu dzimšanas dienu svin aprīlī un tāpēc nereti tiek dēvēts par Lieldienu trusi, dzīvo Lielbritānijā. Dariuss iekļuvis arī Ginesa rekordu grāmatā.

Milzu trusis Dariuss patlaban ir piecus gadus vecs, vienu metru un 30 centimetrus garš un sver 22,7 kilogramus. Izmēra ziņā viņš ir apsteidzis gan savu māti, gan vecomāti, kuras arī ieguvušas Ginesa rekorda titulus kā lielākie truši pasaulē. Turklāt Dariuss joprojām turpina augt.

Saimnieki savu mīluli raksturo kā mierīgu dzīvnieku ar labestīgu mirdzumu acīs. Trusis Dariuss dienā apēd vismaz 12 burkānus, viņš labprāt ēd arī kāpostus, trušiem paredzēto barības maisījumu un ābolus, turklāt savu maltīti trusis mēdz ieturēt kopā ar saimniekiem pie galda. Internetā pieejamā informācija gan liecina, ka pats trusis Dariuss sevi uzskata par suni. 

Dariusam ir pašam savs miesassargs, kurš pelna nedaudz vairāk nekā 72 tūkstošus eiro gadā, bet pats trusis apdrošināts par 1,1 miljonu eiro, vēsta apdrošināšanas kompānija BTA Insurance Company.

Apdrošinātāji arī norāda, ka Latvijā iedzīvotāji nav izrādījuši interesi par Lieldienu simbolu - trušu, vistu vai cāļu - apdrošināšanu, bet apdrošina mājlopus "naudas pelnītājus" - piemēram, zirgs Marko apdrošināts par 2845 eiro un ir visdārgāk kompānijā apdrošinātais dzīvnieks.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko