Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Parkos, izrādēs un meistarklasēs visiem

Šonedēļ Latvijā plaši svin Starptautisko dejas dienu

Šajā nedēļas nogalē – 29. un 30. aprīlī – jau vienpadsmito gadu pēc kārtas Latvijā tiks atzīmēta UNESCO atzītā Starptautiskā dejas diena. Sestdien visiem interesentiem būs iespēja gan nedaudz izkustēties, gan klātienē iepazīties ar vairākiem Latvijas horeogrāfiem Rīgas parkos – Vērmanes dārzā no plkst. 12 līdz 12.30 un Ziedoņdārzā no 13 līdz 13.30. Galvenie notikumi risināsies svētdien, kad, kā ierasts, notiks bezmaksas meistarklases, kurās aicināti piedalīties visi, kuriem patīk deja.

"30. aprīlī no plkst. 11 līdz 16.30 notiks 15 dejas meistarklases pilnīgi bez maksas, paredzētas dažāda vecuma apmeklētājiem un arī atšķirīgi strukturētas. Būs meistarklase bērniem ar vecvecākiem, kuru vadīs horeogrāfe Madara Luīze Muzikante. Simona Orinska vadīs buto dejas nodarbību, tās sākumā rādīs nelielu video, kurš atklāj, kas ir buto, kā arī iemācīs pāris šīs dejas kustību. Vai, piemēram, Ramona Galkina, kura stādā ar Feldenkraisa metodi – tā ir ārkārtīgi lēna kustība, iedziļinoties, kur nonāk mūsu ieelpa, kurā brīdī un kā tā saslēdzas ar kādu mūsu kustību. Ārkārtīgi kustīgas un ļoti aktīvas būs Rolanda Meržejevska Brodvejas džeza dejas, viņš solījis, ka būs arī mūzika no populārākajiem mūzikliem. Džeza dejas pasniegs arī Gabija Bīriņa – tā arī būs ļoti aktīva nodarbība. Aigars Larionovs ar kapueiru vienmēr ļoti piesaista jauniešus, viņš māca visādus trikus – kā uz galvas stāvēt, kā lēkt utt. Pārējās nodarbībās būs dažādas ievirzes laikmetīgā deja: viens pasniedzējs vairāk pievērsīsies dejai uz grīdas – ritinās, stums un vels –, cits vairāk mācīs par lēkšanu un stiepšanos," gaidāmo meistarklašu dažādību atklāj Ina Ločmele, Latvijas Horeogrāfu asociācijas pasākuma projekta vadītāja.

Viņa atzīst – iespējams, profesionāliem dejotājiem meistarklasēs varētu pat nebūt tik interesanti kā kādam, kurš no dejas neko nesaprot, bet ir nolēmis atnākt pamēģināt. Iepriekšēja pieteikšanās meistarklasēs nav nepieciešama, varot pievienoties pēdējā brīdī, līdzi jāņem tikai ērts apģērbs un atvērtība visam, ko pasniedzējs piedāvās.

Ja pašiem prāts uz kustību nenesas, būs arī iespēja vērot, kā dejo profesionāļi. Dejas dienas noslēgumā svētdien plkst. 18 Latvijas Kultūras akadēmijas teātra mājā Zirgu pasts būs skatāma izrāde Šūpulis, kurā apvienojušies 12 izcili dejotāji no Ķīnas, Centrāleiropas un Austrumeiropas valstīm, plkst. 19. Kaņepes Kultūras centrā notiks laikmetīgās dejas izrāde Tirgus. Bagātīga Dejas dienas svinēšanas programma no 27. līdz 29. aprīlim paredzēta arī Cīravā Kurzemes pusē.

Plašāka informācija par meistarklašu norises vietu un laiku, kā arī citiem Dejas dienas pasākumiem – www.dejasdiena.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja