Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Skatuves zvaigznes, slaveni horeogrāfi

Festivāls Baleta zvaigznes Jūrmalā svin 20 gadu jubileju

Starptautiskais baleta festivāls Baleta zvaigznes Jūrmalā šogad svin 20 gadus, un par godu tam festivāla mākslinieciskais vadītājs, horeogrāfs Aivars Leimanis sagatavojis īpašu programmu. 3. augustā uz Dzintaru koncertzāles skatuves tiksies baleta izcilības no Montekarlo, Štutgartes, Hamburgas, Horvātijas un Krievijas baleta trupām, pārstāvot Armēniju, Brazīliju, Itāliju, Koreju, Ukrainu, Japānu, Kanādu, Krieviju. Kā ierasts, būs arī Latvijas Nacionālā baleta (LNB) jaunākie un spilgtākie darbi.

Pirmo festivālu pirms 20 gadiem atklāja jauniņās studentes Elza Leimane un Anna Laudere. Sveicot festivālu jubilejā, abas mākslinieces atkal dejos Dzintaros, tikai nu jau kā vadošās solistes Rīgas un Hamburgas baleta teātros. Anna Laudere šobrīd ir viena no Džona Noimaijera vadītā Hamburgas baleta teātra vadošajām solistēm. 2017. gadā tapušā baleta Anna Kareņina titullomu horeogrāfs Džons Noimaijers veidojis tieši viņai, savukārt Vronska lomu – Sevastopolē dzimušajam Edvinam Revazovam. Kritiķi uzsver, ka Dž. Noimaijers šajā iestudējumā vēlreiz apliecina savu izcilo stāstnieka talantu un prasmi izcelt dejotāju apbrīnojamo tehniku un dramatiskā tēlojuma prasmes. Abi izcilie baleta mākslinieki uz Dzintaru koncertzāles skatuves izpildīs fragmentus no šī viņiem radītā baleta. Savukārt Elza Leimane festivālā piedalīsies gan dejotājas, gan horeogrāfes ampluā.

Ārvalstu viesu vidū būs solistu pāris no princeses Greisas Kellijas dibinātā Montekarlo baleta teātra – armēniete Viktorija Ananjana un itālis Simone Tribuna. Dejotāji izpildīs pas de deux no Montekarlo baleta vadītāja, horeogrāfa Žana Kristofa Maijo radītajām izrādēm Romeo un Džuljeta un Dov’è la Luna. Štutgartes baleta teātri pārstāvēs vadošo solistu pāris, korejiete Hjojiņa Kanga un kanādietis Džeisons Reilijs. Viņi dejos Jirži Kiliāna darbu One of a Kind un horeogrāfa Mauro Bigonceti Kazimir’s Colors.

Pas de deux no baleta Kopēlija izvēlējies Horvātijas baleta teātra Kazalištē un Splitā solistu pāris – ukrainis Ivans Boiko un japāniete Nozomi Miura. Intriģējoša būs tikšanās ar dvīņu māsām, televīzijas šova Tanci zvaigznēm Anastasiju un Viktoriju Mihaiļecām no Krievijas.

LNB trupas un solistu Elzas Leimanes, Annijas Kopštāles, Jūlijas Braueres, Artura Sokolova, Kārļa Cīruļa un Kristapa Jaundžeikara sniegumā sagaidīsim fragmentus no jaunākajiem sezonas iestudējumiem Trīs musketieri Pola Čalmera horeogrāfijā un Antonija#Silmači Aivara Leimaņa horeogrāfijā. Par aizvien būtiskāku festivāla programmas daļu kļūst arī jaunākās mūsu pašu horeogrāfu miniatūras.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja