Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Balvu Zelta ābele par mūža ieguldījumu saņems grāmatizdevējs Jānis Elksnis

Grāmatu mākslas konkursa Zelta ābele 2017 balvu par mūža ieguldījumu grāmatniecībā saņems grāmatizdevējs Jānis Elksnis, ceturtdien preses konferencē paziņoja balvas organizatori.

Ceturtdien tika paziņoti balvas kandidāti septiņās kategorijās. Nominācijā Gada dzejas grāmata nominēta Andra Ogriņa Debesu putni, dažādu autoru kolektīva grāmata 12 dzejnieki no Krievijas, Imanta Ziedoņa grāmatas 1001.st Blackish-Blue Night un Es saskaitīju un nonācu pie Viena, kā arī Ķīnas dzejnieka Džidi Madja tulkotā dzejas grāmata Mana ciema dievi.

Balvai Zelta ābele 2017 nominēti arī prozas un dokumentālās prozas darbi - Noras Ikstenas un Vilipsona Ārprātija piedzīvojumi, Ziedoņa dienasgrāmata No patikšanas uz patikšanu, Johannas Sinisalo Saules kodols, Adas Tisenkopfas Tartu. Pēterburga. Rīga un Ausmas Cimdiņas sastādītie Aspazijas Kopotie raksti, 1.sējums.

Kategorijā Zinātniskā literatūra balvai nominēts Andreasa Knopkena darbs Vēstules romiešiem skaidrojums, ko Andreass Knopkens ir pierakstījis livoniešiem Rīgā, kur viņš ir draudzes gans, Ievas Kalniņas sastādītā grāmata Poētika tuvplānā. Viena dzejoļa analīzes antoloģija, Valda Segliņa Hors. Valdnieku dievs un Gundegas Grīnumas Viņpus Alpiem: Rainis un Aspazija Kastaņolā. Jaunatklāti tuvplāni.

Mācību literatūras kategorijā nominēta Gundegas Kampes-Pērsonas grāmata Latvijas Zīdītāji, Māra Baltiņa un Inas Druvietes Ceļavējš cilvēku ciltij. Valoda Sabiedrībā, kā arī Jāņa Baltvilka darbi Mazākie klasē un Brother Oak, Sister Linden.

Uzziņu literatūras kategorijā par balvu cīnīsies Tāļa Pumpuriņa darbs Cēsu ģerbonis, Kristīnes Čakstiņas un Riharda Pētersona Piemiņas vietu ceļvedis pa Rīgu un Rīgas apkārtni, Lilijas Limanes Rokraksti Latvijas Nacionālās bibliotēkas krājumā, Valda Muktupāvela Tautas mūzikas instrumenti Latvijā un autoru kolektīva darbs The Language Situation in Latvia: 2010 – 2015.

Balvu varētu saņemt arī tādi mākslas izdevumi kā Valentīnas Opolā sastādītā Džovanni Batistas grāmata Piranēzi. Romas antikvitātes, vairāku autoru kolektīva darbs Industriālais romantisms. Beatrises Kārkliņas procelāns, biedrības Popper darbs Sērija. Popper, kā arī Andreja Strokina, Māras Brašmanes un Vladimira Svelova kopdarbā veidotās sērijas Publiskā telpa grāmatas Palladium, Centrāltirgus un Rīgas līcis.

Tāpat balvai nominētas arī bērnu grāmatas - Ineses Zanderes Zirgā un Puika ar suni, Veronikas Veldzes Tiranozauram plānī klājas, Māra Runguļa Sikspārnis un Rūtas Briedes Kaiju karalienes noslēpums.

Šogad balvai 43 izdevēji pieteica kopskaitā 107 grāmatas. Zelta ābele 2017 noslēguma ceremonija notiks 14.martā Lielajā ģildē, kad tiks atzīmēta arī Latvijas Grāmatizdevēju asociācijas 25 gadu jubileja.

Top komentāri

einars
e
Ar ko Jāni Elksni arī apsveicu. Ja nekļūdos, viņš grāmatas Rēzeknē izdod jau kopš 1990.gada - bez liekas izrādīšanās un pretenzijām. Apmēram reizi gadā iegriežos viņa izdevniecībā, lai nopirktu kādu grāmatu.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja