Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Elifa Šafaka. Četrdesmit vārtu uz mīlestību

Klajā nācis angļu valodā rakstošās turku rakstniece Elifas Šafakas romāns Četrdesmit vārtu uz mīlestību, informēja apgāds Zvaigzne ABC.

Autore tajā graciozi, precīzi un smalki ir saplūdinājusi kopā mūsdienīgu mīlasstāstu, senu teiksmu par sūfiju gudrajiem un brīnišķīgus pārdomu graudus par ikvienu dzīves situāciju.

Grāmatā Četrdesmit vārtu uz mīlestību patiesībā slēpjas divi romāni, savstarpēji papildinot un bagātinot viens otru. Viens ir par mūsdienām, kur trīs bērnu māte, rūpīga mājsaimniece Ella pamazām sāk pārskatīt savu dzīvi un atklāj, ka no jaunības sapņiem tajā īstenots gauži maz. Bet otrs, cieši savijies ar pirmo, ir romāns, kuru Ellai uzticējusi recenzēt kāda izdevniecība. Nepazīstama rakstnieka darbs par klejojošu senlaiku filozofu Šamsu un dzejnieku Rūmī.

Sižetiem mijoties, kopā ar Ellu lasītājs izstaigā gan vientuļas sievietes ceļu atpakaļ pie sevis pašas, dvēseles alku apzināšanu un īstenošanu, gan izbauda Austrumu eksotiku un senseno sūfistu mācību, ko pauž Šamss, Rūmī un pārējie varoņi. "Tikai mīlestība spēj attīrīt dvēseli," māca Šamss. Steigas laikmetā, kad tik būtiski šķiet paspēt to, to un vēl daudz ko citu, būt veiksmīgam, neatpalikt no citiem, piedalīties, pārspēt, tikt pamanītam, mēs bieži vien piemirstam paši sevi. Gan jau kādreiz, viss vēl priekšā – ar šiem vārdiem mēs sevi mierinām, pavisam aizmirsdami, ka dzīve ir šeit un tagad, ka mēs esam radīti, lai būtu laimīgi.

Elifas Šafakas Četrdesmit vārtu uz mīlestību ir grāmata, kas atgādinās daudzas sen aizmirstas un arī nedzirdētas patiesības, aicinot uz gaismu, mīlestību un brīvību šo vārdu visplašākajā nozīmē.

No angļu valodas tulkojusi Tamāra Liseka.

Romāns izdots ar Eiropas Komisijas programmas Kultūra atbalstu

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja