Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Iznācis Džeimsa Mīka romāns Piezemēšanās

Dienas Grāmata klajā laidusi Džeimsa Mīka romānu Piezemēšanās.Tāpat kā pasaule visapkārt divdesmit pirmā gadsimta sākumā arī žurnālista Adama Kellasa dzīve kādudien sāk irt pa visām vīlēm. Tomēr Kellass vēl nevēlas ieklausīties saprāta balsī, viņš — šķīries, bez regulāru ienākumu avota, mīļākās un arī profesionālās rakstniecības pasaules atraidīts — pieņem darba uzdevumu doties uz Afganistānu, lai rakstītu reportāžas no kara zonas.

Viņa ceļi ved no tuksnesīgiem Afganistānas kalniem līdz elegantiem pusdienu galdiem Ziemeļlondonā, no purvājiem Amerikas dienvidos līdz cilvēka prāta tumšākajām karaļvalstīm, un tikai domas par Astrīdu, Afganistānā sastaptu žurnālisti, vēl notur viņā cerību par veiksmīgu… piezemēšanos.

Mīka jaunais romāns šķērso kontinentus un kultūras. Tas ir kā mūžam aktuāla pasaka par cilvēku muļķību un mīlestības alkām.

Džeimss Mīks, dzimis Londonā 1962. gadā. Piezemēšanās ir viņa ceturtais romāns. Viņa iepriekšējā grāmata, romāns Cilvēkmīlestības akts (2005, latviski 2006. gadā), ieguva Royal Society of Literature Ondaatje balvu, SAC Book of the Year balvu, kā arī tika nominēta Man Booker balvai, un ir tulkota vairāk nekā divdesmit valodās.

Mīks ir strādājis par žurnālistu kopš 1985. gada, un viņa reportāžas no Irākas un Gvantanamo līča ieguva vairākus Lielbritānijas un starptautiskus apbalvojumus. 2001. gada rudenī viņš no Afganistānas rakstīja reportāžas laikrakstam Guardian.

No angļu valodas tulkojis Mārtiņš Pomahs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja