Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Klajā nācis Ingas Gailes romāns Jaukumiņš

Izdevniecībā Dienas grāmata klajā nācis Ingas Gailes jaunākais romāns Jaukumiņš, informēja izdevniecības pārstāvji.

Sarma ir parasta mūsdienu sieviete. Viņai ir zīdāms bērniņš un vēl viens, kas vēl neiet skolā. Viņa vēlas darīt visu un pat neiespējamo, lai saglābtu savu laulību. Viņi ies pie pāru terapeita. Taču vīrs nav noskaņots klausīties kaut kādās muļķībās. Viņš aizskrien, ielec mašīnā un, kaucot bremzēm, aizbrauc. Sarma ir izmisusi, taču kāda iekšēja balss mudina nepadoties.

"Jaunākajā romānā Ingas Gailes proza pamet ierasto Latvijas 20. gadsimta vēstures fonu un pievēršas mūsdienām. Lasot ik pa laikam iztēlojies šo grāmatu kā Netflix seriālu, kurā asprātības medus atjaukts ar rūgtām patiesībām, tomēr tu nespēj atrauties, līdz neesi to noskatījies/noskatījusies līdz pat pēdējai epizodei. Šeit ir viss, par ko mēs tā cienām, apbrīnojam un mīlam Ingas darbus, – grēksūdzes un fantāzijas sakausējums, polemikas un daiļliteratūras amalgama, dzīva, atklāta valoda un poētiska jauda," raksta Arvis Viguls.

"Jaukumiņā dažādu paaudžu feminisma un filozofiskās domas autoru atziņas savijas ar ļoti personiskiem privātās dzīves notikumiem. Bet pats jaukākais, manuprāt, ir tas, ka romāna darbība norit tepat blakus – vienā no Rīgas mājīgākajiem dzīvojamajiem rajoniem, kur veikalā Santa un Barbara vienmēr var satikt kādu pazīstamu dzejnieci, rakstnieku, vietējo dzērāju, redaktoru vai korektori, un tajā aprakstītie notikumi daudzām kulturālām rīdziniecēm varētu būt ļoti labi pazīstami," - tā Santa Remere.

Inga Gaile (1976) ir dzejniece, prozaiķe un dramaturģe. Kopš viņas pirmās grāmatas iznākšanas ir pagājis gandrīz gadsimta ceturksnis. Viņas dzeja novērtēta ar Klāva Elsberga un Ojāra Vācieša prēmiju, Annas Dagdas fonda un Dzejas dienu balvu. Inga Gaile ir divkārtēja Latvijas Literatūras gada balvas laureāte: par dzejoļu krājumu bērniem Vai otrā grupa mani dzird? (2015) un romānu Skaistās (2020).

Grāmata izdota ar Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu.

Vāka dizaina māksliniece Elīna Brasliņa.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja