Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Klajā nācis Svena Kuzmina romāns Skaistums un nemiers par Kārli Skalbi

Izdevniecībā Dienas grāmata klajā nācis sērijas Es esmu darbs - Svena Kuzmina romāns Skaistums un nemiers - par latviešu dzejnieku, prozaiķi, žurnālistu un politiķi Kārli Skalbi (1879–1945), informēja izdevniecībā.

"Kad Svens Kuzmins satiekas ar Kārli Skalbi, latviešu pasaku ķēniņš vēl nav dzimis. Ir jauns cilvēks, kurš iemēģina roku rakstīšanā un alkst skaistuma un nemiera. Taču Kuzmins, ko daži jau dēvē par detaļu meistaru, Kārļa jaunajās tumšbrūnajās laka kurpēs satrūkušo auklu vietā iever no sarkana auduma nogrieztas strēmeles, un dzejnieks savos sociālisma apavos iekļaujas 1905. gada kāvos kvēlojošajā ceļā." - Gundega Blumberga.

"Revolūcija ir ne tikai spējš pagrieziens, apvērsums, bet arī periodiska atkārtošanās. Vienus tā nomet no augstumiem, citus tajos uzsviež, un ne vienmēr droši zināms, kuri būs laimīgāki. No romantiskā laikmeta, kas spoguļojas pats savā skaistumā, tā atstāj gruvešus un lauskas. Un tikai retajam tā pārtop par iekšēju revolūciju, padarot par to, kas viņš ir, un ļaujot nest skaistumu tālāk. Svens Kuzmins izstāsta mums stāstu par šādu cilvēku - latviešu rakstnieku Kārli Skalbi." - Vents Zvaigzne.

Rakstnieks Svens Kuzmins (1985) ir arī etīžu teātra Nerten režisors un aktieris, mākslinieks, žurnāla Rīgas Laiks pastāvīgs autors un redaktors, raidījuma Cienījamie lasītāji. Etīdes par literatūru veidotājs. Stāstu krājuma Pilsētas šamaņi (2016), kā arī romānu Hohma (2019) un Dizažio (2021) autors. 2021. gadā par romānu Hohma nominēts Eiropas Savienības Literatūras balvai. 2022. gadā saņēmis Latvijas Literatūras gada balva prozā par romānu Dizažio. Kuzmina darbi tulkoti angļu, igauņu, lietuviešu, poļu un citās valodās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja