Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Kristīna Beikere-Klaina. Bāreņu vilciens

Apgādā Zvaigzne ABC iznācis Kristīnas Beikeres-Klainas romāns _Bāreņu vilciens, _informēja izdevniecības pārstāve Kristīne Ilziņa.

Romāns patiks tiem, kas grāmatā meklē ne vien izklaidi, bet arī interesantu stāstu. Paralēlie sižeti, kas ataino mūsdienas un laiku pirms vairāk nekā septiņdesmit gadiem, ļauj pamatīgāk izprast grāmatas galveno vēstījumu un izgaismo nepārejošu vērtību nozīmi. Draudzība, mīlestība, spēja paļauties uz otru un pieņemt palīdzību vajadzīgajā brīdī – tās ir jūtas un sajūtas, kuras reizēm novērtējam par vēlu, bet reizēm vienkārši tās bīstamies.

Septiņpadsmit gadus vecā bārene Mollija Aijera ir iekūlusies nepatikšanās. Sīkas zādzības dēļ audžuvecāki ir gatavi no viņas atteikties, skolā draud nepatikšanas, un vienīgi labākais draugs Džeks vēl meklē iespēju, kā notikušo vērst par labu. Tieši viņš atrod Mollijai darbiņu, kur atstrādāt soda stundas – sakopt kādas vecas kundzes nama bēniņus. Lai gan sākumā Mollija ir pat ļoti neieinteresēta, laikam ritot, viņa arvien vairāk aizraujas ar šo darbu – jo bēniņu iztukšošana kopā ar deviņdesmit vienu gadu veco Vivianu nozīmē arī garas sarunas un iepazīšanos ar cilvēku, kurš ne tikai stāsta par savu dzīvi, bet arī ieklausās Mollijas domās. Tā nu Mollija kopā ar veco sievieti dodas atpakaļ laikā, kad Vivianai vēl nav pat desmit gadu un viņa, kopā ar vecākiem tikko no Īrijas atbraukusi, nokļūst vienā no leģendārajiem "bāreņu vilcieniem". Šajos vilcienos bāreņi no Amerikas Austrumkrasta tika vesti uz valsts vidieni, piedāvājot bērnus audzināšanā fermeriem. Jā, daļa lauksaimnieku bērnus izvēlas tāpēc, ka alkst palīdzēt, bet lielākoties tomēr tiek meklēts lēts un beztiesisks darbaspēks – par to pārliecinās daudzi "bāreņu vilciena" pasažieri. Tūkstošiem bērnu no smagiem apstākļiem nonāk vēl smagākos, un tikai dažiem no viņiem lemts veiksminieka liktenis. Viviana ir viena no tiem: caur neiedomājamiem pārbaudījumiem meitene beidzot nonāk relatīvā miera ostā, iegūstot vecākus, mājas un nākotni – bet, lai tas īstenotos, viņai ir jāatsakās no pagātnes un savas identitātes. Tagad, vecumā, Viviana atskārš, ka šī atsacīšanās ir atstājusi milzu tukšumu dvēselē, un ir gatava vēlreiz pārlūkot savu dzīvi. Spurainā Mollija vēlas Vivianai palīdzēt, un abu tikšanās, kas sākumā šķita maznozīmīga, pāraug neparastā, ciešā draudzībā. Atklājumi, ko abas kopīgi piedzīvo, nes atklāsmi arī lasītājam – ne velti šī grāmata jau ilgstoši turas The New York Times bestselleru saraksta pirmajās rindās, un ir noslēgts līgums par romāna ekranizāciju.

Kristīna Beikere-Klaina ir Lielbritānijā dzimusi amerikāņu rakstniece. Kopā ar vīru un trim dēliem viņa dzīvo Monklērā Ņūdžersijas štatā. Viņa sarakstījusi piecus romānus, bet tikai viens no tiem, Bāreņu vilciens, ieguvis pasaules slavu. 

Pieejama arī e-grāmata. No angļu valodas tulkojusi Sandra Rutmane.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

VIDEO: Grupa Tumsa laiž klajā dziesmu Nemiera kaijas

Grupa Tumsa laiž klajā dziesmu Nemiera kaijas no rudenī gaidāmā studijas albuma, kas tās raibajā vēsturē būs jau septītais. Kompozīcijas autori ir grupas dibinātājs, kopš 1991. gada arī nemainīgs t...

Izdots rakstu krājums Dekoloniālās ekoloģijas

Latvijas Laikmetīgās mākslas centrs (LCCA) izdod rakstu krājumu Dekoloniālās ekoloģijas, kurā apkopoti mākslinieciski pētījumi par šodien kritiskiem ekoloģijas un sociālpolitisko pārmaiņu jautā...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja