Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Latviski tiks izdota prinča Harija biogrāfija Liekais

Izdevniecība Latvijas mediji latviski izdos 2023. gada otrajā pusē prinča Harija sarakstīto biogrāfiju Liekais (Spare), kas kļuva par pasaules bestselleri vēl pirms tā iznākšanas šī gada janvārī, informēja izdevniecības pārstāvji.

Pirms mātes zaudēšanas divpadsmitgadīgais princis Harijs tika uzskatīts par bezbēdīgu un ar dzīvi apmierinātu zēnu, kas, visticamāk, tā arī nekad nekļūs par karali. Bēdas visu mainīja. Viņš cīnījās skolā, cīnījās ar dusmām un vientulību. Un, tā kā Harijs presi vainoja mātes nāvē – viņam nācās cīnīties, lai pieņemtu dzīvi prožektoru gaismā.

Divdesmit viena gada vecumā princis Harijs iestājās armijā. Disciplīna piešķīra dzīvei jēgu, un mājās viņš kļuva par varoni. Taču drīz vien viņu pārņēma posttraumatiskais stress un panikas lēkmes un, kas ir pats galvenais, viņš nevarēja atrast patiesu mīlestību.

Tad viņš satika Meganu, un pasauli apbūra šis pasakai līdzīgais romantiskais stāsts. Taču jau no paša sākuma Hariju un Meganu vajāja prese, pakļaujot viņus ļaunprātībai un meliem. Redzēdams, ka sieva cieš, un tiek apdraudēta viņas drošība un garīgā veselība, Harijs neredzēja citu veidu, kā novērst vēstures traģēdijas atkārtošanos un bēgt no savas mātes valsts. Pamest karalisko ģimeni reti kurš bija uzdrošinājusies, un pēdējā no tiem bija Harija māte princese Diāna.

Pirmo reizi princis Harijs atklāti un godīgi atklāj savu stāstu.

"Jo vairāk lasīsiet, jo mazākas iespējas, ka varēsiet to nolikt malā," pauž kāds Goodreads lietotājs.

Fragments no grāmatas:  "Kārtējā vēja brāzma. Savādi, bet tā man atgādināja Vecpapu. Iespējams, viņa stingo izturēšanās manieri. Vai viņa vētrainos jokus. Atcerējos kādas īpašas medības nedēļas nogalē pirms vairākiem gadiem. Kāds mans draugs, tikai cenšoties uzturēt sarunu, pavaicāja Vecpapa domas par manu nesen izaugušo bārdu, ko ģimene uztvēra kā problēmu, bet prese – kā polemikas tematu. "Vai Karalienei Princi Hariju jāpiespiež nodzīt bārdu?" Vecpaps pavērās uz manu draugu, tad uz manu zodu un atplauka velnišķīgā smaidā.

– TĀ TUR nav nekāda bārda!

Visi smējās. Bārda vai nebārda – tāds bija jautājums, un atlika vien prasību par bārdas audzēšanu atstāt Vecpapa ziņā.

– Lai tik aug asinskāra vikinga cienīgi vareni sari!"

Izdevniecība Latvijas mediji līdz šim ir izdevusi Sāras Bredfordas sarakstītās Lielbritānijas karalienes Elizabetes II un Velsas princese Diānas biogrāfijas. Šobrīd sagatavošanā ir prinča Filipa biogrāfija, kas pie lasītājiem dosies jau šī gada maijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja