Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

LNB izdod reprodukciju albumu Atmiņu topogrāfijas

Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) korē (11. stāvā) 25. oktobrī plkst. 17.00 notiks reprodukciju albuma Atmiņu topogrāfijas atvēršanas svētki, informēja LNB pārstāvji.

Jaunais LNB izdevums vēsta par LNB Mākslas krājuma atklātņu kolekcijā esošajām 20. gadsimta 20.–30. gadu fotopastkartēm un to aversos un reversos ietvertajām personiskajām un kolektīvajām atmiņām. Atvēršanas pasākumā viena no izdevuma eseju autorēm, publiciste Santa Remere vadīs diskusiju, kurā piedalīsies albuma sastādītāja, LNB Mākslas krājuma eksperte Līga Goldberga un albuma dizaina autore Una Grants, savukārt vēsturnieks Mārtiņš Mintaurs iezīmēs projekta pienesumu zinātniskajā jomā.

Izdevuma priekšvārdā LNB Mākslas un mūzikas centra vadītāja Katrīna Teivāne atklāj: "[..] pastkarte ir īpašs formāts. Tās reversā, kur ir paredzēta vieta pastmarkai, adresei un nelielai ziņai, ir rakstīti vēlējumi, jautājumi, lūgumi un sīkas ikdienas dzīves detaļas, ko cilvēki ir sūtījuši cits citam pa pastu, tādā veidā atklājot it kā maznozīmīgas un fragmentāras, taču tajā pašā laikā laikmeta garu iezīmējošas impresijas. Un tieši šī daudznozīmība ir izdevuma Atmiņu topogrāfijas centrā."

Izdevums ir bilingvāls – latviešu un angļu valodā, un būs nopērkams LNB veikalā Draugu telpa un e-veikalā. Tas tapis Valsts pētījumu programmas Latvijas kultūra – resurss valsts attīstībai (2020–2022) projekta Kultūras kapitāls kā resurss Latvijas ilgtspējīgai attīstībai/CARD (Nr. VPP-KM-LKRVA-2020/1-0003) ietvaros, izdots ar Valsts kultūrkapitāla fonda finansiālu atbalstu, kā arī ar LNB Atbalsta biedrības līdzdalību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja