Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Režisors un rakstnieks Māris Martinsons publicē elektronisko grāmatu Klusa nakts

Laikā, kad dzīves ritējums notiek lēnāk nekā ierasts, filmu režisors un vairāku grāmatu autors Māris Martinsons, sāk publicēt savu pirmo elektronisko grāmatu Klusa nakts, atklājot sarežģītas cilvēku attiecības to ierobežojošā laika posmā - Ziemassvētkos. Grāmata būs pieejama elektroniskā formātā no 3. aprīļa interneta vietnē www.klusanakts.com, kur ik nedēļu autors publicēs nākamo grāmatas nodaļu, informēja autora pārstāvji.

"Ikvienu šī brīža situācija, kas pārņēmusi pasauli, ietekmē savādāk. Man tas ir pārdomu laiks. Laiks, kad ir iespēja apskatīties uz noieto ceļu. Apstāšanās man nozīmē pārskatīt uzrakstītos scenārijus. Gan tos, kas noteikti ieraudzīs dienas gaismu kinoteātros, gan tos, kas jau sen ir nolikti tālākajos pagātnes vai arī nākotnes plauktos. Uz galda ir iesākti romāni, nepabeigti vai arī vienkārši latviešu valodā vēl nepublicēti stāsti. Kā, piemēram, Klusa nakts," stāsta grāmatas autors Māris Martinsons.

"Klusa nakts" ir mana izvēle rakstīt par cilvēku attiecībām bez izskaistinājumiem, neslēpjot neko. Tāpēc grāmatai sākotnējais nosaukums bija Klusa nakts. Bez cenzūras. Tādā veidā ļaut cilvēkiem atklāti paskatīties uz sevi, savām attiecībām ar tuvākajiem, lai, izlasot šo romānu, Ziemassvētku vakarā norunātā tēvreize būtu apzināta un atbilstoša savai sirdsapziņai. Nosaukumā slēpjas daudz noslēpumainības un īstenībā tā nemaz nav tik klusa nakts… svēta nakts…. Tā ir atklāta un reālistiska grāmata par vilšanos, bezgalīgiem centieniem atrast savu vietu dzīvē”, stāsta autors.

Grāmatas stāsts apvij notikumus Ziemassvētku vakarā, laikā, kad vienam pret otru būtu jāattiecas ar īpašu labestību un mīlestību. Skaisti saklāts svētku galds, ap kuru vienkopus sasēdušies vienas ģimenes locekļi un pāris draugi. Taču šķietamajai svētku noskaņai traucē gaisā virmojošā spriedze, ko ikviens cenšas paslēpt zem neīstiem smaidiem. Gada garākās nakts tumsa atklāj jaunas sievietes Annas un viņas vīra Toma ģimenes drāmu, kur, pirmajam noslēpumam nākot gaismā, ar lavīnas spēku nākamie nevis tiek norakti vēl dziļākās slepenības dzīlēs, bet atklāti viens pēc otra, atkailinot ģimenes tumšos noslēpumus, tabu un apslāpētās kaislības. Atklātība ir sarežģīta, dažkārt pat nepanesama, ko autors lasītājam atklāj tēlainā un reizēm humora caurvītā valodā.

"Sākt stāsta publicēšanu šobrīd ir apzināta izvēle. Ziemassvētku vakarā cilvēki - kāds labprātāk, kāds piespiedu kārtā, sekojot tradīcijām un labas audzināšanas principiem, sanāk kopā. Ģimenes pavada laiku kopā vairāku dienu garumā, un dažkārt pretēji gaidītajam atkalapvienošanās priekam savstarpējās attiecības tiek nokaitētas. Arī šobrīd daudzi no mums sastopas ar savā ziņā piespiedu būšanu kopā. Šādos apstākļos lasītājs, iespējams, varēs spēcīgāk izjust situācijas spriedzi varoņu dzīvēs," vēl papildina autors.

Jauna grāmatas nodaļa tiks pievienota katru piektdienu un tā līdz Ziemassvētkiem, kad grāmatas varoņu stāsts noslēgsies. Grāmatu būs iespējams lasīt, izvēloties vienu nodaļu nedēļā, vairākas mēnesī vai sagaidīt gada nogali, kad būs pieejama grāmatas pilnā versija.

Režisors, scenārists un rakstnieks Māris Martinsons (1960) līdz šim režisējis astoņas pilnmetrāžas spēlfilmas Latvijā, Lietuvā, kā arī darbojoties – Japānā, ASV, Honkongā, veidojis vairāk nekā desmit TV oriģinālseriālus un raidījumus (Lietuvā). Martinsons ir Lietuvā iznākušo romānu 42 (2006) un Nevajadzīgie ļaudis (2008) līdzautors, autors pasaku grāmatai Torte un cirks (2009) un Latvijā apgāda Dienas grāmata iznākušajām grāmatām Amaya (2010) un Oki – okeāna vidū (2014).

Grāmata Klusa nakts piemērota lasīšanai tikai pilngadīgām personām!

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja