Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Mēs visi esam karaļi. Intervija ar King Charles

Londonietis King Charles atgriezīsies Positivus festivālā. Viens no māksliniekiem, kuru noteikti ir vērts redzēt koncertā.__

Positivus festivāls notiek jau šonedēļ, tāpēc piedāvājam interviju, kuru telefoniski sniedzis viens no festivāla ārvalstu viesiem – King Charles. Viņš jau ir uzstājies pagājušā gada festivālā un ar lielu prieku šeit atgriezīsies, jo uzstāšanās Latvijā ļoti patikusi un publika bijusi lieliska. Mūziķis ir visai noslēpumaina personība, detalizētu informāciju par kuru atrast nav viegli – 1988. gadā Londonā dzimušā mūziķa īstais vārds ir Čārlzs Kosta, viņš dziedājis skolas korī un pāris gadus studējis socioloģiju Daremas universitātē, pēc tam studijas pametis, lai atgrieztos Londonā, pieņemtu pseidonīmu King Charles un pievērstos tikai mūzikai. 2007. gadā viņš uzvarējis Starptautiskā dziesminieku jeb dziesmu rakstnieku konkursā, kas ik gadu notiek Nešvilā un kura žūrijā ir bijušas vai visas slavenības - no B.B. Kinga un Džo Satriani līdz Džulianam Kasablankasam (The Strokes), Adelei un Pitbull.

Tavā personībā ir kas maģisks. Vārds, tēls, pati mūzika mani uzrunāja ar pirmo reizi.

Paldies, to ir vienmēr patīkami dzirdēt.

Kāpēc izvēlējies pseidonīmu King Charles? Vikipēdijā atradu, ka karaliskajā ģimenē tādi ir bijuši veseli desmit.

Tas ir mans īstais vārds, hahaha. Patiesībā es domāju, ka mēs visi savā ziņā esam savas paaudzes līderi jeb karaļi, un es esmu viens no viņiem. Es pat teiktu, ka esmu viņu pārstāvis, kurš kāpj uz skatuves.

Kad sāki rakstīt dziesmas?

Es domāju, ka to nevar īsti pateikt, jo to esmu darījis mūžu mūžos – kopš aizlaikiem. Apzinos vienīgi posmu kopš saviem tīņu gadiem, kad sāku rakstīt dziesmas, kuras šodien dēvēju par savām un zem kurām parakstos.

Kas tevi iedvesmo dziesmu rakstīšanai? Es nedomāju tikai mūziku, bet jebkādas lietas.

Mani vienmēr ļoti iedvesmojis Oskars Vailds, brīvības cīnītāji – Nelsons Mandela un Mārtins Luters Kings.

Kā top tavas dziesmas?

Dažreiz vispirms ir vārdi, kuriem vajag mūziku, dažreiz otrādi. Pārsvarā gadījumu sākumā ir ideja – tas ir pats galvenais, un tad man nepieciešams viss šis dziesmu radīšanas process, lai tā nepaliktu tikai manā galvā un sasniegtu klausītājus.

Tavos video redzēju, ka spēlē ģitāru, klavieres, dziedi. Vai ir vēl kas, ko tur neredz?

Bungas. Vēl es spēlēju bungas. Bet uz skatuves es pats spēlēju ģitāru un mani pavada grupa - bundzinieks, basists, taustiņinstrumentālists un fona vokālists. Dzied pilnīgi visi.

Tu savā mūzikā izmanto no Karību salām nākušu sitamo instrumentu ar unikālu skaņu, kas atgādina bļodu un kas mūsdienu populārajā mūzikā nepelnīti aizmirsts – metāla bungas (steel drums), ko savulaik daudz lietojuši Boney M.

Tiešām viņi ir to izmantojuši? Tas jauki. Jā, man arī ļoti patīk, kā tas skan un tāpēc labprāt lietoju to, jo vēl neesmu dzirdējis, ka būtu izdevies atdarināt šī instrumenta skanējumu ar elektronikas palīdzību.

Vai tev ir kādi favorīti mūzikā?

Jā. Man patīk Vampire Weekend, Kanye West, Laura Marlina (Čārlzs 2007. gadā viņu iesildījis koncertos ar savu nu jau izjukušo grupu Adventure Playgroundaut.).

Es sāku rakstīt dziesmas ar vēlmi uzrakstīt tik labi, kā tas ir sanācis Bobam Dilanam, bet tad sāku interesēties par citādām skaņām, kas raksturo vēlākus laika posmus un tad nu sanāca tas, ko tagad var dzirdēt manās dziesmās.

Ko gaidi no klausītājiem, kad dodies uz skatuves?

Vislabāk, lai viņi jau iepriekš būtu iepazinuši manas dziesmas ierakstā – tas ir labākais veids, kā pilnībā uztvert manu koncertu.

Dažreiz labāk ir, ja klausītājs tiek koncertā apburts ar iepriekš nedzirdētām dziesmām.

Tas ir cits veids, kas prasa nopietnu mūzikas klausīšanos un koncentrēšanos uz niansēm, bet festivāla koncertā klausītājs ne vienmēr ir uz to gatavs, tāpēc labāk, ja tā viņam ir izklaide ar jau pazīstamām dziesmām, kas ir šī šova sastāvdaļa.

Vai vari sevi iedomāties pēc desmit vai divdesmit gadiem?

Jā. Es domāju, ka visas lietas ies labi. Joprojām būšu mūzikā, jo tā man ir svarīgākā lieta pasaulē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Noskaidroti Sansusī kaušļu pāri

Nedēļas nogalē, 26. un 27. oktobrī, Rīgas cirka arēnu ieņems Sansusī mūziķu kautiņa dalībnieki, kur notiks pirmais kautiņu zibensturnīrs, kurā gavilēs, muzicēs un performēs 16 dalībnieki, pārstā...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja