Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +17 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 10. oktobris
Druvis, Arvīds, Arvis

Dina Dubiņa. pārVērtības

Izstādē skatāmas Dinas Dubiņas kompozīcijas, kas gatavotas no vara un pārklātas ar karsto emalju. Šādi apstrādāts metāls nepakļaujas nedz saules gaismas, nedz arī mitruma ietekmei, un ir praktiski mūžīgs. Senatnē šo tehnoloģiju izmantoja gan ikonu darināšanā, gan sadzīves priekšmetu izrotāšanai. Krievijā emalju plaši izmantoja slavenā Faberžē firma, jo blakus dārgakmeņiem un cēlmetāliem tā atklājas kā līdzvērtīgi izteiksmīgs materiāls.

Līdztekus stājdarbiem izstādē skatāmas arī mākslinieces  darinātās rotas – „Amuleti”. Tos pati autore raksturo kā „ļaunās acs ķērājus”, kas kalpo enerģētiskai aizsardzībai. Turklāt kapara rotām piemīt ārstnieciska iedarbība. Jau izsenis zināms, ka kapars regulē asinsriti. D.Dubiņa darinājusi un autortehnikā apgleznojusi arī zīda tunikas, tauriņus un šalles.Dina Dubiņa dzimusi Rīgā 1955.gadā. 1974.gadā beigusi Rīgas Lietišķās Mākslas vidusskolu, bet 1980.gadā - Igaunijas Mākslas universitāti. Kopš 1974. gada piedalījusies izstādēs Rīgā, Vīnē, Grācā. Darbi atrodas Rīgas, Maskavas, Pēterburgas, Kēnigsbergas muzejos, kā arī privātkolekcijās. Kopumā māksliniece piedalījusies aptuveni 60 izstādēs Latvijā, Igaunijā, Vācijā, Francijā, Dānijā, Japānā, ASV u.c. Starptautiskajās Juveliermākslas izstādēs Jabloņeca 77 un Jabloņeca 83 apbalvota ar goda diplomu.D. Dubiņa strādā rotu dizaina, kā arī emaljas mākslas nozarē. Mākslinieces lielformāta gleznas un miniatūras gatavotas karstās emaljas tehnikā, katru detaļu vairākkārt apdedzinot 900 grādu temperatūrā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Kur?

Galerija Mākslas banka, Jauniela 14, Rīga

Kad?

19. maijs, 2015 – 6. jūnijs, 2015

P.–s. 11–18

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

KDi iesaka: Piedzimšana nav pašsaprotama

Traukus nomazgāšu otrajā kārtā – es sev saku un, laimīgi izvairījies paskatīties uz izlietnes pusi vēlreiz, atlaižos dīvānā, lai ieslēgtu televizoru. Labāk nebūtu tā darījis!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja