Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Kino Bize demonstrēs Berlināles kinofestivāla laureāti Mīlestības Savienotās valstis

No piektdienas, 20 janvāra plkst. 20 kinoteātrī Kino Bize norisināsies poļu režisora Tomaša Vasilevska drāmas Mīlestības Savienotās valstis Latvijas pirmizrāde par četrām sievietēm, kas deviņdesmitajos gados pārmaiņu periodā Polijā cenšas piepildīt savas kvēlākās vēlmes, pavēstīja kinoteātra pārstāvis Māris Prombergs.

Tomaša Vasilevska filma Mīlestības Savienotās valstis (United States of Love jeb Zjednoczone Stany Miłości) Berlīnes Starptautiskajā kinofestivālā ieguva Sudraba lāci par labāko scenāriju un tika nominēta festivāla galvenajai balvai Zelta lācis. Tāpat filma tika nominēta Eiropas Kinoakadēmijas galvenajai balvai par labāko filmu.

Filma stāsta par 1990. gadu Polijā - pirmie neatkarības gadi, kas nes gan eiforisku brīvības sajūtu, gan mulsinošu neziņu par nākotni. Četras dažāda vecuma sievietes nolemj, ka šis pārmaiņu laiks ir iespēja arī viņām piepildīt savas kvēlākās vēlmes, mainīt likteni un atrast savu vietu dzīvē. Agate ir jauna māmiņa, kas iesprūdusi nelaimīgā laulībā un tiecas pēc patvēruma citās, neiespējamās attiecībās ar mācītāju. Renāte ir gados vecāka skolotāja, kura aprīno savu kaimiņieni Marzenu, vientuļu bijušo skaistuma karalieni, kuras vīrs strādā Vācijā. Marzenas māsa Iza ir skolas direktore, kas iemīlejusies vienā no savu skolnieku tēviem.

Izdevuma The Guardian kino kritiķe Vendija Aide (Wendy Ide) atzinīgi novērtējusi filmu un recenzijā min: "Talantīgais jaunais scenārists, režisors Tomašs Vasilevskis spēj atrast poētiskus kadrējumus un absurduma nianses, kas sasaucas ar austriešu kinorežisora Ulrika Zaidla darbiem."

Filma tiek demonstrēta oriģinālvalodā ar subtitriem latviešu valodā. Biļetes var iegādātie uz vietas kinoteātrī vai iepriekšpārdošanā BezRindas.lv: www.bezrindas.lv/lv/kino/kino-bize.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja