Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Kino Citadele notiks īpašs filmas Knutifikācija seanss un saruna ar režisoru Ivaru Tontegodi

Ceturtdien, 1. jūnijā, plkst. 17:40 kinoteātrī Kino Citadele notiks filmas Knutifikācija īpašais seanss, pēc kura uz sarunu ar skatītājiem aicināts filmas režisors Ivars Tontegode, sarunu vadīs mūziķis Pikaso (īstajā vardā – Jānis Lipšāns), informēja pasākuma pārstāve Anna Paula Pujēna.

Režisors Ivars Tontegode dalīsies savās pārdomās gan par filmas tapšanas procesu, gan par filmā iekļautajiem Knuta Skujenieka domu graudiem, kā arī atbildēs uz skatītāju jautājumiem. 

Filmas Knutifikācija galvenais varonis ir dzejnieks, atdzejotājs un literatūrkritiķis Knuts Skujenieks, kurš pērn svinēja savu 80. dzimšanas dienu.

Knutifikācija nav tikai dokumentālā filma par personību, tas ir simbolisks process, raksturojums garīgam ceļam, kura laikā Knuta Skujenieka vārdi kļūst par aizkadra balsi, kas ved sev līdzi, tuvāk patiesībai. Tas ir spēcīgs audiovizuāls vēstījums par dzīvi, eksistenci un cīņu dzīvot tagadnē, lai arī kāda tā būtu. Filmā redzami gan arhīva materiāli, gan režisora inscinējumi, gan dokumentālas epizodes ar dzejnieka piedalīšanos, tāpat arī savdabīgi mūsdienu realitātes atainojumi. Kā teiktu filmas režisors, Knutifikācija ir meditācija par Knuta Skujenieka dzeju un dzejnieku pašu.

Filmas autors ir režisors Ivars Tontegode (1983) – Latvijas jaunās paaudzes kulta filmas Sēņotāji (2013) veidotājs, Latvijas Mākslas akadēmijas un Latvijas Kultūras akadēmijas absolvents, kurš par savu diplomdarba īsfilmu Aspēstība (2009) ieguvis nacionālā kino festivāla Lielais Kristaps balvu par labāko īsmetrāžas spēlfilmu.

Filma tapusi studijā Mojo Raiser Production sadarbībā ar studiju Full Glass Media Production, producente Guna Stahovska. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja